Terug naar overzicht Terug

FC Emmen neemt aanvaller Jafar Arias over van FC Dordrecht


Nadat afgelopen weekend de geruchten over de komst van een spits naar FC Emmen steeds hardnekkiger werden, kan het nu officieel worden bevestigd: FC Emmen neemt per direct Jafar Arias over van FC Dordrecht. De 23-jarige Arias stond nog één seizoen onder contract bij de Schapekoppen, dus eerst moesten de clubs er onderling uitkomen. Vrijdag kwamen partijen tot overeenstemming onder voorbehoud van de gebruikelijke medische onderzoeken. Het licht kwam enkele uren geleden op groen te staan, zodat speler en club naar buiten kunnen treden over de overstap naar de Drentse Eredivisionist. Jafar tekent een overeenkomst voor de duur van één seizoen met een optie voor een tweede seizoen. Daarmee ligt de 1,91 lange -in Apeldoorn geboren spits- tot de zomer van 2020 vast.


Jafar Arias: “Toen FC Emmen zich voor mij meldde, was ik heel blij. De stap omhoog naar de Eredivisie vind ik fantastisch, dus ik hoefde niet lang te denken over het aanbod van Emmen. Ik wil laten zien dat ik mij als spits kan handhaven in de Eredivisie.”

Ben Haverkort over de aanwinst: “Jafar Arias heeft zich afgelopen seizoen bewezen als een sterke, doelgerichte spits. Een aanvaller die oog heeft voor z’n medespelers, maar ook de momenten waar hij voor zichzelf succesvol kan zijn eruit pikt en de bal in het mandje legt. Bovendien denken wij dat hij in potentie nog kan groeien en dat hij zich nog verder kan ontwikkelen. Wij zien in Jafar een buitenkansje welke we niet kunnen laten liggen. De selectie krijgt inmiddels steeds meer vorm, want ook hebben we inmiddels overeenstemming bereikt over het op amateurbasis aanhaken van Daniël Camara-Bos, Robbert de Vos, Henk Bos en Kasper Oldenburger.”

Jafar Arias