Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Naoberschap behaalt MDT-prooflabel


Op donderdagmiddag 19 januari heeft FC Emmen Naoberschap tijdens een MDT-bijeenkomst het MDT-prooflabel in ontvangst mogen nemen. Op een prachtige locatie in het centrum van Utrecht, om precies te zijn in Villa Jongerius, was er de mogelijkheid om andere MDT-organisaties te leren kennen, workshops te volgen en ervaringen te delen. Toch was het hoogtepunt van de middag de uitreiking van het MDT-prooflabel. Samen met negen andere MDT-organisaties ontving FC Emmen Naoberschap het label.


Een onderzoeksteam van MDT nam op maandag 19 december een audit af bij FC Emmen Naoberschap. MDT is een afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens de audit werden er verschillende medewerkers, bestuursleden en partners van de stichting geïnterviewd. Ook spraken ze uitgebreid met jongeren, de deelnemers het maatschappelijk project Talenten van de Toekomst. Zo toetste het onderzoeksteam onder andere hoe FC Emmen Naoberschap haar organisatie heeft ingericht, maar kwamen er ook specifieke MDT-zaken zoals werving, begeleiding, communicatie en werkwijze ter sprake.

Het resulteerde in toegewijde gesprekken met nuttige feedback om van te leren en vooral veel positieve punten voor de toekomst van het MDT-project Talenten van de Toekomst. Het eerste MDT-project van FC Emmen Naoberschap (4C) loopt nog een jaar door, maar met het nieuwe label gaat de stichting ook de komende drie jaar door met een vervolg (5A). Tijdens de kick-off van het vervolg, die op woensdag 18 januari plaatsvond bij FC Utrecht, kon er samen met veertien andere deelnemende betaald voetbalorganisaties ervaringen worden gedeeld.

Robin Poeste, projectleider van FC Emmen Naoberschap, is trots op het ontvangen van het MDT-prooflabel: “We voelen ons vereerd om een van de eerste tien organisaties in Nederland te zijn die het label hebben ontvangen. We zijn trots op iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd en kijken de komende jaren uit naar de doorontwikkeling van ons MDT-project,” aldus Poeste.

Over het MDT-prooflabel
Met het MDT-prooflabel wil MDT, jongeren de garantie geven dat hun maatschappelijke diensttijd voldoet aan de juiste kwaliteiten. Dit onafhankelijke oordeel van betrokken deskundigen geeft organisaties als FC Emmen Naoberschap een waardevol inzicht in het project. Bovendien geeft de feedback handvaten om de organisatie verder te ontwikkelen. Via de website van Doe Mee Met MDT zijn de normen te zien waar FC Emmen Naoberschap allemaal aan voldaan heeft.