Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet waken voor onderschatting tegen RKC


In het afgelopen weekeinde toonde FC Emmen twee gezichten: in Almere was het bepaald niet goed maar de maandag er op tegen FC Eindhoven was het opeens weer top. Dat laatste gezicht verdient het natuurlijk om te worden vastgehouden nu de competitie de beslissende fase in gaat. De voortzetting moet vrijdag in Waalwijk volgen wanneer FC Emmen een bezoek aflegt bij hekkensluiter RKC.  


Wat de opstelling betreft heeft trainer Gall geen problemen, dezelfde elf die tegen FC Eindhoven aan de start gingen staan ook nu in de basis. Ook RKC Waalwijk trainer Peter van den Berg brengt geen wijzigingen aan en laat de ploeg staan die tegen FC Oss weliswaar met 4-1 verloor maar wel een goede indruk maakte. ,,Het had ook 2-2 kunnen staan.” Zijn selectie telt liefst acht geblesseerden waaronder de keepers nummer één en twee: Arjan van Dijk en Nils den Hartog. Routinier Frank van Mosselveld is wel weer van de partij maar begint op de bank. 

RKC Waalwijk beleeft een dramatisch seizoen met na de degradatie uit de eredivisie veel kwaliteitsverlies en blessureleed.  Zo kreeg aanvoerder Sandro Calabro na acht wedstrijden  last van een hernia en heeft sindsdien niet meer gespeeld. Tegen de hekkensluiter moet toch iets te halen zijn is dan ongetwijfeld een niet uitgesproken gedachte die bij elke tegenstander opkomt maar niets is wat het lijkt in de Jupiler League. RKC ging tot voor kort bijna elke week de boot in maar won onlangs thuis wel met 3-0 van Roda JC en meer recent versloeg het in Waalwijk Sparta Rotterdam met 2-1. Uit de laatste vijf wedstrijden werden vijf punten gepakt, niet direct een eindsprint maar de ploeg verdient toch respect.

RKC Waalwijk-FC Emmen  is de return is van de laatste wedstrijd voor de winterstop toen het 5-3 werd voor de Emmenaren. Martin Koopman was toen nog trainer van de Waalwijkers maar is intussen afgelost door Peter van den Berg. Een uit ons perspectief vreemde wissel omdat er aan de positie van RKC op de ranglijst helemaal niets is veranderd. Wel werd de selectie na de winterstop aangevuld met de komst van Gianluca Maria (MVV), Nando Wormgoor (AZ) en Hafid Salhi (FC Lahti).

In competitieverband heeft FC Emmen zes keer eerder in Waalwijk gespeeld en nooit gewonnen. Het enige puntje werd in het seizoen 1986/87 behaald toen het 1-1 werd. RKC Waalwijk-FC Emmen op 19 december jongstleden was de eerste wedstrijd waarin topscorer Cas Peters een gele kaart kreeg. Intussen heeft hij er vier in zijn verzameling en is dus bij de eerstvolgende kaart een wedstrijd geschorst wat ook geldt voor Frank Olijve. Scheidsrechter is Allard Lindhout die 18 wedstrijden in de Jupiler League heeft gefloten en koploper wat het aantal rode en geel/rode kaarten is met acht stuks.

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Vossebelt, Bannink, Deul, Bergkamp, Peters.
RKC Waalwijk: Vos; Van Weert, Verkoelen, Wormgoor, Coster; Van Zeelst, Salhi, Deckers; Yildirim, Esajas, Valpoort.