Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet naar FC Den Bosch toe


De laatste overwinning van FC Emmen in uitwedstrijden idateert van bijna exact twee maanden geleden toen in Sittard met 2-1 van Fortuna werd verloren. Daarop volgden vier nederlagen in uitwedstrijden zodat het tijd wordt ook buitenshuis het roer om te gooien. Dat FC Den Bosch geen gemakkelijke opgave is weet trainer Gerry Hamstra uiteraard ook. ,,Het is een fysiek sterke ploeg, ook ervaren en degelijk. Maar voor hen geldt eigenlijk hetzelfde als voor ons: ze hebben minder punten dan verwacht.” Dat laatste beaamt FC Den Bosch trainer Theo Bos. ,,Wanneer we de aansluiting niet willen verliezen, zullen we de komende weken echt punten moeten pakken. Tegen FC Emmen moeten we daar alvast mee beginnen.”
Voor de gokkers lijkt het veilig om voor FC Den Bosch – FC Emmen op een gelijkspel te tippen. Immers van de veertien voorgaande duels in Den Bosch eindigden er maar liefst negen in een gelijkspel. De thuisclub won slechts drie keer en FC Emmen twee maal. De laatste uitzege bij FC Den Bosch van FC Emmen dateert overigens van maart 1995 toen het met 3-1 won.
FC Emmen heeft in Jannes Wolters, Robbie Haemhouts en Guus de Vries een trio langdurig geblesseerden: ook bij FC Den Bosch kunnen ze daar een lied van zingen. Spits Paul Jans speelt dit seizoen niet meer met een afgescheurde kruisband. Doelman Niki Maënpää heeft een schouderblessure en verdediger Arjan Ebbinge ontbreekt vanaf de vijfde speeldag maar heeft intussen wel weer de training hervat. Dat geldt ook voor Ivo Rossen die vorige week tegen Excelsior zijn eerste speelminuten van het seizoen kreeg. Tegen Excelsior ontbraken verder Stanley Aborah en Stefano Seedorf met lichte blessures.
Wat de ziekenboeg van FC Emmen betreft is er toch wat meer licht in de duisternis. Guus de Vries speelde ruim een uur in de beloften, kreeg daarna wat last van een lies maar is duidelijk op de goede weg. Robbie Haemhouts heeft de looptraining hervat evenals Callum Little. Alleen op Jannes Wolters is geen zicht op spoedig herstel. In Den Bosch zal tevens Ferdy de Jonge ontbreken die de tweede van een schorsing van drie wedstrijden uit zit.