Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet meerdere in FC Den Bosch erkennen


Het viel niet mee wat FC Emmen liet zien, natuurlijk was FC Den Bosch een goede tegenstander maar het verweer van de roodwitten was aan de povere kant. Waar voor de winterstop met compact spel diverse puntjes werden gepakt, was het nu een ietwat rommelig geheel. Weinig combinaties terwijl te veel duels gingen verloren betekent doorgaans dat er ook weinig kansen worden gecreëerd en aan dat beeld voldeed FC Emmen voor de pauze volledig. Vijf hoekschoppen werden wel afgedwongen tegen de gasten slechts twee in de eerste 45 minuten maar gevaarlijke momenten vloeiden daaruit niet voort. Ook FC Den Bosch was in die fase nauwelijks gevaarlijk maar liet de bal wel veel beter rond gaan. De 0-1 na een dik kwartier spelen was wel met volledige medewerking van de Emmer verdediging tot stand gekomen met rechtsback Jorrit Kunst in een negatieve hoofdrol. Hij passte naar binnen richting Bart de Groot maar deed dat onzuiver waardoor FC Den Bosch via Jeffrey Vlug en Paco van Moorsel razendsnel richting FC Emmen goalie Harm Zeinstra kon oprukken. De Emmer sluitpost keerde nog in eerste instantie maar tegen de rebound via spits Ralf Seuntjes was hij niet bestand: 0-1. Dat was het dan ook wel zo ongeveer in een matige eerste helft. 
 
Marijn Sterk kopt de 1-2 binnen. Rechts kijkt Mike Koenders toe (Foto: Gerrit Rijkens)  
 
Eldridge Rojer met twee tegenstanders op de hielen
Marijn Sterk scoorde de enige Emmer treffer
Bij FC Emmen maakte Mehmet Boztepe zijn debuut. Hij heeft het postuur en ook een beetje de allure van Dries Mertens maar moet nog wel wat stappen maken voor dat die vergelijking op gaat. Toch heeft hij wel wat, maar de onwennigheid straalde er natuurlijk van af. Wennen moest ook Mike Koenders als centrale verdediger. Hij had het vooral in de beginfase moeilijk en was een bron van onrust. Voorin stond Eldridge Rojer voor het eerst dit seizoen in de basis maar kon ook geen potten breken. Toch had hij FC Emmen direct na de thee een stimulans kunnen geven toen hij na een fout van de Bossche verdediger Tim Hofstede vrij voor doelman Begois kwam te staan, maar hoog over mikte. Het was de eerste mogelijkheid voor FC Emmen dat in de tweede helft bij vlagen wat agressiever te werk ging. Maar in de 54e minuut kreeg FC Emmen een tweede dreun te verwerken toen Sander Fischer net buiten de zestien een overtreding maakte. Bart van Brakel plaatste de bal in de rechterbenedenhoek en hoewel Zeinstra er dichtbij zat kon hij de 0-2 niet verhinderen. 
Renaldo Jongebloet viel in voor Eldridge Rojer
  
Met de tweede nieuweling Renaldo Jongebloet voor Rojer ging FC Emmen het laatste half uur in en achterin werd met de komst van Kevin Görtz de normale verdediging weer in ere hersteld. Er moest uiteraard meer risico worden genomen wat tot mogelijkheden voor de Bosschenaren leidde. Doelman Zeinstra redde een keertje prima en spits Seuntjes schoot rakelings voorlangs. Tien minuten voor het einde kreeg middenvelder Kay Velda aan de kant van de thuisploeg een kans maar zijn schot ging een metertje naast de staander. Met opportunistisch spel probeerde FC Emmen er nog iets van te maken en in de 87e minuut leidde dat tot de aansluitingstreffer van Marijn Sterk. Hij kopte een voorzet van Randy Wolters keurig binnen: 1-2. Daarna had Sander Fischer met enig fortuin nog de gelijkmaker kunnen scoren maar dat feest ging niet door. De 1-2 eindstand was uiteindelijk verdiend en daar waren de trainers René Hake en Alfons Groenendijk het er roerend over eens. 
FC Emmen-FC Den Bosch 1-2. 17. Seuntjes 0-1, 54. Van Brakel 0-2, 87. Sterk 1-2. Scheidsre3chter: Gerritsen. Gele kaart: Wolters (FC Emmen), Buitenhuis, Van Brakel, Hofstede (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2005.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Fischer, Koenders, Sterk, Boztepe, Velda, De Groot, Bemba (68. Görtz), Wolters, Rojer (60. Jongebloet).
FC Den Bosch: Begois; Buitenhuis, Van Dinter, Hofstede, Van Buuren, De Looyer (83. Van den Broek), Van Moorsel, Van Brakel, Reniers (68. Nepomuceno), Seuntjes (87. Boddaert), Vlug.
 
Mehmet Boztepe krijgt steun in de rug van Tim Hofstede (5).