Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mikt op het linkerrijtje


FC Emmen heeft een bewogen seizoen achter de rug maar het is nu tijd om weer met volle kracht vooruit te gaan. Dat was zo ongeveer de strekking van het verhaal dat directeur Gerrit Volkers op de traditionele persdag ten beste gaf. ,,Het groeit en bloeit weer rondom de club en de sfeer is zeer positief.”
Het boekjaar 09/10 gaat FC Emmen afsluiten met een verlies van ruim twee ton. ,,Dat kunnen we uit ons eigen vermogen compenseren”, aldus Volkers. ,,Het komende seizoen gaan we in met een begroting van 2.3 miljoen euro. Dat hebben we mede dankzij ons spelersfonds Trots van Drenthe kunnen bereiken dat bereid was extra geld ter beschikking te stellen. Zo had het recht op een deel van de transfersom bij de overgang van Bas Dost van Heracles naar SC Heerenveen maar heeft dat in de nieuwe begroting gestoken. Een ander deel van die transfersom moesten we met SC Heerenveen verrekenen in verband met nog openstaande rekeningen. FC Emmen is voor het komende jaar in categorie 2 van de KNVB ingeschaald.”
Trainer Harry Sinkgraven kon zaterdagmorgen met een selectie van zestien spelers beginnen met de toevoeging van Tjaronn Chery. Daar komen nog drie spelers uit de selectie van SC Heerenveen bij die FC Emmen in de komende twee weken hoopt te kunnen begroeten. Daar bij zal Pawel Wojciechowski niet behoren want de Pool die kon bijtekenen op voorwaarde dat hij het komende seizoen in Emmen zou rijpen heeft een tweejarig contract bij Willem ll getekend. Verder wil FC Emmen graag een twintigste speler contracteren maar heeft daarvoor hulp van externe financiers nodig. Versterkt is verder de technische staf met het vastleggen van Jannes Wolters als assistent.