Terug naar overzicht Terug

FC Emmen midden in loodzwaar programma


FC Emmen was thuis de huidige nummer drie Willem ll, toen nog de nummer twee, de baas maar staat nu voor twee uitwedstrijden: FC Eindhoven en de week daarop tegen FC Dordrecht, koploper en winnaar van de eerste periode. Uit de top vier ontbreekt dan nog Sparta Rotterdam als de huidige nummer twee maar ook dat duel zit er aan te komen. De Rotterdammers komen op de eerste zaterdag in november naar de Meerdijk. Van de jonge ploeg van trainer Joop Gall mag zeker geen honderd procent score tegen deze opponenten worden verwacht maar uitgesloten is het ook weer niet.

Het pronkstuk van FC Emmen is momenteel de achterste linie. In de laatste zes wedstrijden werd de verdediging, inclusief de bekerwedstrijd tegen SV Deurne, slechts een maal is gepasseerd. In totaal heeft doelman Peter van der Vlag zelfs zeven maal de nul gehouden. Voor het duel tegen FC Eindhoven moet echter aan de defensie worden gesleuteld omdat Shkodran Metaj zijn vijfde gele kaart heeft verzameld en dus een vrije dag heeft. Een verdedigend enigszins bekwame linksbenige vervanger zit er echter niet in de selectie. Trainer Joop Gall: ,,Er zijn wel wat opties, zo zou Tim Siekman daar kunnen spelen en Bart de Groot centraal. Dan haal je echter de achterste lijn op twee plaatsen door elkaar. Ik heb daar mijn gedachten over maar ik heb ook mijn oor te luister gelegd bij de groep en die was toch van mening om zo weinig mogelijk posities te veranderen. Dan is Kevin Görtz de beste oplossing, geen linkspoot weliswaar maar hij heeft wel ervaring op die positie.” Tegenstander FC Eindhoven is door Joop Gall in de wedstrijd tegen FC Den Bosch bekeken. ,,Zoals ik ze heb zien spelen maakten ze op mij een betere indruk dan Willem ll.”


Opstellingen:
FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Görtz, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael, Beekmans, Nieveld, Bourdouxhe; Van Son, Deschilder, Vermeer; Lagouireh, Van den Hurk, Waalkens.

De thuisblijvers kunnen de wedstrijd (aanvang 16.30u) live volgen via Radio Emmen op 107.6 FM of via de stream op rtvemmen.nl