Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Yannick de Wit in de basis


Coach Joop Gall heeft Yannick de Wit na het uitzitten van een schorsing voor twee wedstrijden weer een basisplaats gegeven. Kevin Görtz zal daardoor genoegen moeten nemen met een plaatsje op de reservebank. Voor het overige blijft het elftal intact dat afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk speelde tegen Helmond Sport. Met Yannick de Wit in de achterste vier hoopt Joop Gall op meer stabiliteit. Tegen De Graafschap had iedereen een off-day en als Kevin dan ook nog niet honderd procent fit is, wordt het een moeilijk verhaal natuurlijk. Dat verwijt ik hem absoluut niet. In de tweede helft tegen Helmond Sport draaide het elftal ook niet. Misschien dat mijn keuze tegen Excelsior verkeerd gaat uitpakken maar ik neem de gok.”

 
 
 


FC Emmen werkte vanmorgen de training af op een mistig sportpark Grote Geert.

Gall heeft Excelsior tegen stadgenoot Sparta aan het werk gezien (1-1) en vond dat Excelsior de betere ploeg was. ,,Ze hadden pech met in de laatste minuut een schot op de paal anders hadden ze nog gewonnen ook.” In scorend opzicht schuilt het Rotterdamse gevaar in de beide Larsen: Lars Veldwijk en Lars Hutten die respectievelijk 11 en 8 maal hebben gescoord. In eigen huis is Excelsior bovendien een lastige tegenstander die alleen van Willem ll en VVV Venlo heeft verloren. De Rottetrdammers verkeren momenteel op de zevende positie met twee punten meer dan nummer elf FC Emmen.

Bij Excelsior winnen is geen normale zaak voor FC Emmen dat van de laatste tien wedstrijden op Woudestein er slechts eentje, op 10 april 2009, heeft gewonnen. De overige negen duels eindigden in nederlagen. In totaal werd de wedstrijd Excelsior-FC Emmen 21 maal gespeeld met 15 overwinningen voor de tuisploeg, 3 gelijke spelen en slechts drie zege’s voor de Emmenaren. Opvallend is verder dat in de laatste dertien wedstrijden op Woudestein er altijd een winnaar was met dus meestal de thuisclub die aan het langste eind trok.
Opstelling FC Emmen; Van der Vlag: Almeida, Luis Pedro, De Wit, Metaj, Olijve, Bannink, Rozema, resida, Weghorst, Martinus.