FC Emmen met ruime cijfers langs HSC '21

FC Emmen speelde in de eerste helft in de samenstelling die ook tegen MVV zou hebben gespeeld. De start was goed evenals de slotfase van de eerste helft, daar tussen door was er sprake van een evenwicht. FC Emmen speelde in die fase slordig waarbij de nauwkeurigheid in de eindpass ver te zoeken was. Het kwam wel snel op voorsprong.  Nadat eerst Roy Stroeve al in de eerste minuut ed-FC Emmen doelman Jeffrey Brammer tot een fraaie redding noopte, was het Ruud ter Heide die al in de vierde minuut de 1-0 liet aantekenen. Daarna begon het gedeelte waarin de formatie uit Haaksbergen goed partij bood en kansjes kreeg. Zo in de 22e minuut toen het centrum van de Emmer verdediging werd verrast door een lange bal waardoor spits Robert Wielens de gelijkmaker kon scoren. In de laatste tien minuten voor de pauze kreeg FC Emmen weer grip op het duel. Ruud ter Heide, na voorbereidend werk van Xander Houtkoop, tekende voor de 2-1 en werd kort daarna binnen de zestien onderuit gehaald. Roy Stroeve, die eerder op het zelfde speelveld een strafschop tegen WKE had gemist, plaatste de bal te zacht in de voor hem rechterhoek waardoor Brammer kon redden. Op slag van rust kwam de 3-1 er echter toch, wederom was Ruud ter Heide succesvol en deze keer met een kopbal.
Na de thee maakten doelman Bas van Wegen en Angelo Zimmerman hun opwachting terwijl Patrick Lip de vervanger van Michel Poldervaart was. Binnen twee minuten vergrootte Xander Houtkoop met een kopstoot uit een voorzet van Leonardo tot 4-1. Vervolgens bracht coach Sinkgraven nog acht wissels aan waardoor het duel geheel volgens de traditie in oefenpotjes rommelig werd. Met een fraaie uithaal ineens zorgde Lip in de slotfase nog voor 5-1 maar HSC ’21 had via Wassens het laatste woord.
FC Emmen-HSC ’21 5-2. 4. Ter Heide 1-0, 22. Wielens 1-1, 36. Ter Heide 2-1, 42. Stroeve mist penalty, 44. Ter Heide 3-1, 47. Houtkoop 4-1, 84. Lip 5-1, 86. Wassens 5-2. Scheidsrechter: Abbing.
FC Emmen: Zeinstra (46. Van Wegen): Leonardo (60. Bergsma), Fischer (60. Görtz), Ouedraogo (70. Cathalina), De Vries (70. Siekman), Poldervaart (46. Lip), Stroeve (60.Paridaans), Buurmeijer (70. Van der Ven), Denissen (46. Zimmerman), Ter Heide (70. De Blok), Houtkoop (70. German).