Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Marcel Seip in de basis


Bij FC Emmen, dat vrijdagavond uit tegen Almere City FC aantreedt, maakt Marcel Seip zijn rentree in de basis, Cendrino Misidjan moet voor hem plaats maken. Tim Siekman doet daardoor een stapje opzij naar de linksbackpositie. Aanvankelijk zou ook Boy Deul in de basis staan ten koste van Alexander Bannink maar Deul haakte kort voor het einde van de training af. Ook Cas Peters haalde het einde niet maar van hem wordt verwacht dat hij wel kan spelen. Opstelling: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Vossebelt, Bannink, Laghmouchi, Bergkamp, Peters.


Het wordt tijd voor FC Emmen om weer eens punten te gaan pakken. Met vier verliesbeurten in de laatste vijf duels wordt nog steeds de vijfde plaats ingenomen omdat ook de concurrentie ook veel punten laat liggen maar er is geen garantie dat dit zo door gaat. Almere City FC heeft al een periodetitel op zak die op 12 december tegen Jong PSV werd gepakt. Op dat moment stond de ploeg van trainer Fred Grim op de zesde positie en dat was opmerkelijk. In de eerste helft van de competitie was de ploeg namelijk  een paar weken zelfs afgezakt naar de achttiende plaats. Na de periodetitel is Almere City FC wisselvallig geworden met als gevolg de huidige elfde plaats. De afstand tot nummer vijf FC Emmen bedraagt echter slechts vijf punten en de vijfde plaats is wat Fred Grim met zijn ploeg graag wil bereiken.

Dat Almere City ook niet echt in goede doen is valt ook aan de prestatie van topscorer Vincent Janssen af te lezen. Hij heeft in de laatste tien duels slechts twee maal gescoord waarvan eentje vanaf elf meter. De wedstrijd FC Emmen-Almere City FC was overigens een gedenkwaardige. Ondanks het feit dat Tim Siekman al in de 32e minuut al rood had gezien, leidde FC Emmen tot twee minuten voor het einde met 2-0. De drie punten leken binnen maar er moesten nog vijf minuten extra tijd worden afgewerkt en daarin scoorden de gasten via Janssen en Toet twee maal waardoor het in een voor FC Emmen teleurstellend 2-2 eindigde.