FC Emmen met kater de winterstop in

Iedereen, van materiaalman tot en met algemeen directeur, was een beetje boos en verdrietig wegens de 2-1 nederlaag tegen een elftal die wat stand op de ranglijst minder problemen hoefde op te leveren dan bijvoorbeeld FC Zwolle, Helmond Sport of Go Ahead Eagles. Maar het bleek weer eens dat optrekken aan een op papier betere tegenstander meestal gemakkelijker is dan zelf het spelbeeld te moeten bepalen. FC Emmen speelde in het Tata Steel stadion vanaf het eerste fluitsignaal ongeveer tien minuten prima maar verloor vervolgens de greep op het duel. ,,Onverklaarbaar’’, oordeelde trainer René Hake. ,,Na tien minuten waarin we verdiend op voorsprong kwamen namen we opeens gas terug. De nederlaag geeft een teleurstellend gevoel. Na een goede serie wedstrijden moeten we een stapje terug doen. We zijn duidelijk nog niet stabiel genoeg om stapjes op de ranglijst te kunnen maken.’’

Randy Wolters ‘bedreigt’ scheidsrechter Rutger Bekebrede.

Enzo Huntink maakt zijn competitiedebuut voor FC Emmen. Rechts Jergé Hoefdraad.

Het begon dus uitstekend. In de derde minuut kregen Marijn Sterk en Randy Wolters kansen en als Kay Velda wat meer energie in een schot had gestoken was in de vierde minuut een voorsprong al mogelijk geweest. In de achtste minuut kwam die voorsprong er toch. Een pass van Raymond Fafiani werd door Bart de Groot onderschept en via Ruud ter Heide werd Shkodran Metaj bereikt. De aanvoerder van FC Emmen schoot keurig raak: 0-1. De voorsprong hield negen minuten stand. Rechterspits Gerson Sheotahul werd te veel ruimte geboden en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Jergé Hoefdraad bij de eerste paal ingetikt: 1-1. Bij FC Emmen liep het al een tijdje niet echt lekker. Telstar combineerde af en toe uitstekend en de Emmenaren slaagden er nauwelijks meer in redelijke een aanval op te zetten. Een schot van Bart de Groot vlak voor rust had wellicht nog verandering in de situatie kunnen brengen maar werd door een Telstar verdediger geblokkeerd.

Marijn Sterk in de achtervolging op Gerson Sheotahul.

Jergé Hoefdraad (17) tikt de 1-1 binnen. Jorrit Kunst (2) komt te laat.

Kort na de start van het tweede bedrijf mocht Enzo Huntink al zijn competitiedebuut voor FC Emmen maken als vervanger van de geblesseerd geraakte Michel Poldervaart. En na dik een kwartier kwam Mike Koenders Kay Velda vervangen. FC Emmen leek er van doordrongen te zijn dat er iets viel te halen, maar dat gevoel verdween langzamerhand weer. Kansen waren er over en weer, voor Hoefdraad en Sheotahul namens de thuisploeg terwijl Randy Wolters en Mike Koenders dat voor de gasten hadden. Twee minuten voor tijd had Hoefdraad de bal zelfs nog voor het inleggen maar tikte naast. Met het naderende gelijke spel kon FC Emmen dus best nog vrede mee hebben tot Kevin Brands een uithaal vanaf een meter of 25 pleegde. Hij knalde hard en zuiver net langs de voor hem goede kant van de paal: 2-1. Er waren nog twee minuten extra tijd te gaan maar FC Emmen was verlamd door de plotselinge tegenslag en bracht niets meer tot stand.

Shkodran Metaj kan het niet bevatten (Foto’s FC Emmen Media)

Telstar-FC Emmen 2-1. 8 Metaj 0-1, 17. Hoefdraad 1-1, 90. Brands 2-1. Scheidsrechter: Bekebrede. Gele kaart: Velda, Wolters (FC Emmen). Toeschouwers: 2133.
Telstar: Varkevisser; Kuipers (67. Mazreku), Rijnink, Promes, Holwijn, Fafiani, Lettinga, Brands, Hoefdraad, Plat, Sheotahul.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Sterk, Velda (66. Koenders), De Groot, Metaj, Poldervaart (48. Huntink), Ter Heide, Wolters.