Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Hans Denissen in de basis


Zowel FC Emmen als Haarlem hunkeren naar de eerste competitiezege. In het streven om dat doel te verwezenlijken heeft FC Emmen Hans Denissen aangetrokken. Niet direct een goaltjesdief van formaat maar wel iemand die een goede voorzet in de benen heeft. Trainer Harry Sinkgraven legt uit wat hij nog meer van de nieuwste aanwinst verwacht. ,,Hij moet meer rust in de ploeg brengen, is tevens slim en kan meer variatie in de aanvallen brengen.”
Terugblikkend op de nederlaag tegen Go Ahead Eagles is Sinkgraven van oordeel dat zijn formatie niet veel voor de koploper onder deed. ,,Ze voetbalden wel iets gemakkelijker maar wij waren niet veel minder. Ook de kansenverhouding was niet echt overduidelijk in ons nadeel. Dan verlies je uiteindelijk door een schlemielige goal. Tegen Haarlem hopen we het uiteraard beter te doen hoewel we beseffen dat het absoluut geen zacht eitje is.”
De verwachtingen bij Haarlem waren bij de start van het seizoen ook duidelijk anders dan de huidige positie weergeeft. Trainer J
an Zoutman sprak in de voorbereiding hoopvolle woorden. ,,We hebben tot onze tevredenheid het grootste deel van de spelersgroep bij elkaar kunnen houden en met Geoffrey Meye en Roel de Graaff twee gerichte versterkingen kunnen halen. Ik denk dat de selectie er ten opzichte van vorig jaar sterker op is geworden. Natuurlijk willen we omhoog, maar dat gaat niet met zevenmijlslaarzen. Vorig jaar eindigden we op de twaalfde positie, maar dat had zomaar ook de negende of dertiende plaats kunnen zijn. Dit seizoen gaan we spelen voor een plek in het linkerrijtje”.
Op papier lijkt Haarlem-FC Emmen een botsing tussen een lekkende verdediging en een niet scorende aanval. Haarlem heeft immers dertien doelpunten geïncasseerd waaronder een 6-1 thuisnederlaag tegen BV Veendam en een 5-1 pak slaag bij Fortuna Sittard. Statistisch gezien is FC Emmen in de loop der jaren in Haarlem redelijk uit de voeten gekomen met negen overwinningen, acht nederlagen en twee gelijke spelen.
Scheidsrechter is de Winschoter Kristian Bakkelo die in Haarlem zijn eerste duel van het seizoen gaat fluiten.


 

 De controle van Roy Stroeve

 

Trainer Harry Sinkgraven geeft tekst en uitleg 

Hans Denissen doet een poging Kevin Görtz te verschalken

  

Harry Sinkgraven en Pedro Beda proberen op één lijn te komen (Foto’s FC Emmen Media)