Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Frank Olijve terug in de basis


Aanvoerder Frank Olijve keert voor het duel tegen Telstar terug in de basis. Hij moest een wedstrijd pauzeren wegens een tegen Achilles ’29 opgelopen lichte hersenschudding. Bart de Groot neemt hierdoor weer plaats op de bank. Verder is Cas Peters wegens zijn vijfde gele kaart niet van de partij en wordt vervangen door Leandro Resida.
De opstelling: Meerits: Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Mannes, Bannink, Resida, Bergkamp, Deul.


Twee wedstrijddagen voor het einde van de reguliere competitie moeten er nog een aantal beslissingen vallen. Er moet namelijk uitsluitsel worden gegeven over de positionering voor de play offs: wie moet in de eerste ronde gelijk aan de bak of wie hoeft pas in de halve finale in te springen. FC Emmen speelt hierin ook een voorname rol, het wil graag een ronde overslaan en kan dat bereiken door vrijdagavond in de JENS Vesting van Telstar te winnen. Een voordeel van plaatsing bij de eerste vijf is tevens dat het in de halve finale de nummer zestien of zeventien uit de eredivisie ontloopt. Er zijn afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie ook nog andere wegen die naar Rome leiden, maar gewoon winnen is de beste oplossing.

Winnen van nummer vijftien Telstar lijkt op zich niet het grootste probleem maar onderschatting lijkt niet op zijn plaats. De IJmonders vormen immers een onberekenbaar team en klopten recentelijk nog RKC Waalwijk met 5-0 en wonnen niet zo lang geleden in Kerkrade met 4-2 van Roda JC.  De competitie is natuurlijk voorbij voor Telstar en trainer Michel Vonk, die deze week voor twee jaar bijtekende, is al druk voor het komende seizoen bezig. Ook deze week werd Jong Ajacied Tom Noordhoff aangetrokken waarmee Telstar al dertien spelers heeft vastgelegd. Er zijn ook vertrekkers natuurlijk, zo heeft de geroutineerde verdediger Steve Olfers het aanbod van Telstar naast zich neergelegd.

Topschutter bij Telstar is Ralf Seuntjes die zeventien treffers op zijn naam heeft staan. Nummer twee bij Telstar is ex-Emmenaar Anmar Almubaraki met zes. Steunpilaar Kevin van Essen zou in Emmen zijn honderdste wedstrijd spelen ware het niet dat hij is geschorst. Dat laatste geldt ook voor Cas Peters. FC Emmen heeft met Alexander Bannink en Said Bakkati nog twee spelers die met vier kaarten op scherp staan. Voor de play offs tellen die niet mee, kaarten die in de laatste twee competitieronden worden opgelopen gaan mee naar het komende seizoen.