FC Emmen met enig fortuin langs SV Meppen

SV Meppen – FC Emmen was zo’n wedstrijd die ook in een oefenperiode hoort, wel winnen maar de manier waarop schonk weinig bevrediging. De Emmenaren draaiden opmerkelijk stroef in de Vivaris Arena en zagen toe hoe de Duitsers, met een behoorlijke Nederlandse inbreng, de meeste kansen hadden. Ex-Emmenaar René Wessels was daarbij de opvallendste speler. Hij was de Emmer defensie enkele malen te snel af maar was hoogst onfortuinlijk in het afwerken van de prima mogelijkheden.
FC Emmen startte met Niek Ripson, die tot dan toe alleen tegen Bargeres een helft had gespeeld, en nieuwkomer Tim Matavz. Het rijtje spelers dat niet inzetbaar was telde de volgende namen: Jesse Schotman, Geoffrey Verweij, Robbie Haemhouts, Callum Little en de langdurige gevallen Guus de Vries en Jannes Wolters. Na tien minuten spelen moest ook Michael van der Kruis met een rugblessure aan de kant waarvoor Kevin Görtz moest opdraven. De Emmenaren verkeken zich nogal eens op het vroege storen van de Duitsers wat tot veel slechte passes op het middenveld leidde. Vooral René Wessels had daarvan enkele malen kunnen profiteren. Na tien minuten dwong hij met een prima voorzet de weer goed keepende Sandes Danes tot een fraaie redding. Twee minuten later probeerde hij Danes met een boogbal te verschalken maar mikte over. Op slag van rust was Wessels de Emmer verdediging weer eens te snel af maar kon opnieuw de goede richting niet vinden. Daar tussendoor was ook Johan Wigger gevaarlijk met een schot van afstand. FC Emmen probeerde de Emslanders uit het evenwicht te brengen met Hollandse hogeschoolvoetbal, nutteloos balbezit en terugleggen op de keeper, maar kwam daardoor aanvallend amper in het stuk voor. Ook Tim Matavz droeg lang niets bij tot de 21e minuut dan. Door een fraaie actie van de Sloveen kwam Roy Stroeve vrij voor doel en de Emmer aanvoerder tikte moeiteloos in: 0-1.
Ook na de doelwisseling maakten de Emmenaren een vermoeide indruk en hadden na drie minuten weer geluk toen Wessels Joos Valgaeren te vlug af was maar voorlangs schoot. De Belgische verdediger werd na een uur spelen gewisseld voor Mohamed Madani: een jongeling die via het Amsterdamse Zeeburgia is komen aanwaaien. Hij deed het als controlerende middenvelder redelijk en had ook nog de eer de enige gele kaart van de wedstrijd te krijgen. Tim Matavz maakte in de slotfase plaats voor Ronnie Krohne en Frank Hoolsema verving Robin Demeijer. Hoolsema was koud in het veld toen hij met een afstandsschot doelman Marcus Antczak op de proef stelde. Het was de enige keer in de tweede periode dat de Meppener sluitpost serieus moest handelen. Kort daarvoor schitterde Sander Danes nog een keertje na een hard ingeschoten vrije trap van Dogan Hüseyin die hij uit de hoek tikte. Het duel kreeg nog een vreemd einde. Op het moment dat een middenvelder van SV Meppen wilde aanleggen voor het nemen van een vrije trap floot de scheidsrechter af. Het werd hem niet in dank afgenomen.
SV Meppen-FC Emmen 0-1. 21. Stroeve 0-1. Toeschouwers: 1000.
FC Emmen: Danes; Bevaart, Van der Kruis (11. Görtz), Valgaeren (59. Madani), Zijm, Demeijer (84. Hoolsema), Ripson (46. Kamps), Friis, Stroeve, Pannekoek, Matavz (72. Krohne).

Tim Matavz, hier vrijwel constant geschaduwd door Kristian Westerveld, in zijn debuut voor FC Emmen. (Foto’s Boudewijn Benting).