Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Alexander Bannink meer mans


FC Emmen heeft resoluut een einde gemaakt aan de veel te lange reeks van niet gewonnen wedstrijden. Zeven keer achtereen was het niet gelukt maar uitgerekend tegen het in vorm zijnde FC Volendam pakten de Emmenaren de drie punten. De opluchting was groot bij de thuisclub want de 3-1 winst was behalve verdiend ook broodnodig. 


FC Emmen smachtte het hele seizoen naar een middenvelder met diepgang. Dikwijls werd het voorbeeld van Alexander Bannink aangehaald die twee seizoenen geleden in Emmen furore maakte op die positie. Tijdens de winterstop kreeg FC Emmen de mogelijkheid om Bannink terug te halen en tastte toe. Zijn her optreden werd een doorslaand succes want hij bracht precies wat de ploeg nodig had. De 1-0 in de zeventiende minuut door Gersom Klok was na aangeven van Alexander Bannink en ook daarna bleef hij een plaag voor de Noordhollandse formatie. FC Emmen speelde ook een prima eerste helft, het pakte de gasten bij deel komen strot en liet FC Volendam niet in het spel komen. Het had twee doelpunten tot gevolg die nota bene werden gescoord door spelers die wat doelpuntenproductie betrof beiden nog op nul stonden. De 1-0 van Klok werd kort voor rust gevolgd door een doelpunt van aanvoerder Frank Olijve eveneens na aangeven van Bannink.

Fc Emmen - Volendam Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Alexander Bannink in actie
Fc Emmen - Volendam Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Gersom Klok scoort de 1-0. Verdediger Paul Kok (5) kan hem niet afstoppen.
Fc Emmen - Volendam Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Frank Olijve scoorde de 2-0 (Foto’s: Boudewijn Benting)

FC Volendam-trainer Robert Molenaar komt niet graag naar Emmen want voor de vierde keer achter elkaar verloor hij met FC Volendam in de twee seizoenen die hij trainer van de wijdbroeken is. ,,FC Emmen heeft ons in de eerste helft goed bestreden met veel druk vooruit. Wij kwamen helemaal niet aan voetballen toe.’’ Na de pauze zette hij zijn elftal anders neer en FC Emmen kwam bij vlagen behoorlijk onderdruk te staan. Nieuwkomer Dennis van der Heijden liet een paar kansen liggen, Kees Kwakman raakte de paal en dertien minuten voor het einde kopte Bert Steltenpool zijn ploeg dan naar de 2-1. Bij FC Emmen was Alexander Bannink even daarvoor onder applaus gewisseld voor Youri Loen. De spanning was daarmee weer helemaal terug maar een actie van Cas Peters bracht FC Emmen vijf minuten voor het einde in veilige haven. Hij werd in de zestien onderuitgehaald door verdediger Paul Kok, Peters scoorde vervolgens vanaf elf meter: 3-1. In de slotfase hadden de invallers Viktor Maier, Youri Loen en Oguzhan Türk met een fraaie solo FC Emmen nog naar een grotere voorsprong kunnen brengen maar misten net een beetje fortuin.

“Hier zit een blije trainer’’, meldde trainer Dick Lukkien na afloop. ,,In de eerste helft hebben we FC Volendam niet in het spel laten komen. De bedoeling was om veel druk op Joey Veerman te zetten en Erik Schouten direct aan te pakken. Dat pakte goed uit en de bedoeling was dat na de pauze voort te zetten. Dat lukte niet helemaal want FC Volendam werd steeds lastiger. Na de 2-1 was ik even bang voor nog een tegentreffer maar die bleef gelukkig uit. Een groot compliment voor de hele ploeg en ook voor de drie invallers.’’

FC Emmen-FC Volendam 3-1. 17. Klok 1-0, 42. Olijve 2-0, 77. Steltenpool 2-1, 85. Peters (strafschop) 3-1. Scheidsrechter: Perez. Gele kaart: Betti, Kok,Veerman (FC Volendam). Toeschouwers: 2630.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Olijve, Bos (70. Türk), Klok, Kallon (81. Maier), Bannink (77. Loen), Peters.
FC Volendam: Verhulst: Kok, Schouten (86. Stroo), Schilder, Betti, Kwakman, Van der Heijden, Veerman (68. Van Son), Van Kippersluis, Steltenpool. Visser.

Statistieken: FC Emmen-FC Volendam
Balbezit: 55-45%
Doelpogingen: 10-12
Schoten op doel: 6-5
Vrije trappen: 11-17
Hoekschoppen: 8-5
Reddingen doelman: 4-3
Gele kaarten: 0-3