Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandagavond thuis tegen FC Oss


Op de valreep heeft FC Emmen met Leon Broekhof nog een speler aan de selectie kunnen toevoegen wat een welkome verbreding is. Tegenstander FC Oss heeft nog een trio nieuwelingen vastgelegd. Nieuw met Guyon Philips (Go Ahead Eagles) en Marko Maletic (Vfb Stuttgart) twee negentienjarige. Over meer ervaring beschikt de derde nieuwkomer Jochem Jansen. Hij was vorig seizoen basisspeler bij De Graafschap dat hem echter niet meer nodig had. In Oss speelt hij voorlopig op amateurbasis. 


Interim-trainer bij FC Oss is momenteel Klaas Wels die FC Emmen op 24 september aanstaande weer tegen het lijft loopt. Na het plotselinge vertrek van hoofdcoach Anton Janssen naar NEC Nijmegen heeft assistent-trainer Klaas Wels samen met Rein Baart bij FC Oss voorlopig de taken van Janssen overgenomen. Het toeval wil echter dat dezelfde Klaas Wels tevens de trainer is van hoofdklasser SV Deurne dat de tegenstander van FC Emmen is in de tweede bekerronde. Of Wels dan ook op de bank mag zitten staat overigens nog niet vast. Hij werd namelijk in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen SC Genemuiden voortijdig naar de tribune verwezen.

In de thuiswedstrijden is FC Emmen tot nu toe ongeslagen met twee gelijke spelen en een overwinning. FC Oss moet het eveneens van de thuiswedstrijden hebben, maar verloor afgelopen maandag wel in eigen huis verrassend van Achilles ’29, want het verloor de eerste drie uitduels zonder daarin ook maar tot scoren te komen. Het verlies van spits en topscorer Danny van den Meiracker, die op de training de voorste kruisband afscheurde, is een bijkomend probleem. Jong PSV, Jong FC Twente en Sparta waren echter niet de slechtste opponenten. Thuis verraste FC Oss door Jong Ajax met 2-0 te verslaan. Zo gezien moet er voor FC Emmen een positief resultaat uit de bus rollen maar trainer Joop Gall weet ongetwijfeld dat het niet zo simpel ligt.