Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandagavond thuis tegen Excelsior


Van Excelsior mag uiteraard behoorlijk wat tegenwerking worden verwacht, maar met de inzet zoals in de tweede helft tegen Fortuna Sittard getoond moet FC Emmen in staat worden geacht de punten in eigen huis te houden. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Emmen ontmoetten was wel succesvol voor FC Emmen. Het won op 23 oktober 2009 met 4-2. FC Emmen had na een helft een hopeloos lijkende 0-2 achterstand opgelopen maar daverende in de tweede helft over de tegenstander heen met goals van Milos Malenovic, Sjors Paridaans, Hans Denissen en Xander Houtkoop. In het huidige FC Emmen zijn ze niet terug te vinden.

FC Emmen-Excelsior is de return van de tweede competitiedag toen FC Emmen in Rotterdam een onfortuinlijke 2-0 nederlaag incasseerde.  De 1-0 was een cadeautje van scheidsrechter Christiaan Bax die een strafschop gaf toen Wout Weghorst een vrije trap tegen de arm kreeg geschoten. De 2-0 was het gevolg van een verdedigingsfoutje, maar na de pauze had FC Emmen grotendeels het betere van het spel.

Excelsior is gedegradeerd maar de selectie heeft in de afgelopen zomer zoveel kwaliteit verloren dat het geen vooraanstaande rol kan spelen. Maar zo laag als de formatie van trainer Vlemmings nu staat, lijkt ook geen recht aan de aanwezige kwaliteiten te doen. Het heeft onlangs wel versterking gekregen in de persoon van Youssef El Akchaoui de ervaren linkerverdediger met meer dan 300 duels op zijn naam die van sc Heerenveen is over genomen.


En de vorige week maakte Sander Fischer als invaller zijn debuut voor Excelsior. De in Emmen nog altijd populaire verdediger was transfervrij na het faillissement van AGOVV en trainde de afgelopen weken al bij de Rotterdammers. Fischer heeft nog een oefenpotje voor het Engelse Bury City gespeeld maar koos toch voor Excelsior. Daar stond het vertrek van middenvelder Roland Alberg tegenover die naar het Turkse Sanica Boru Elazigspor is vertrokken.

Excelsior doelman Jordy Deckers maakte afgelopen vrijdag furore door in de 90e minuut de gelijkmaker voor zijn ploeg tegen FC Dordrecht te scoren. Keepers gaan in wanhoopspogingen wel vaker in de slotfase mee naar voren, maar succes blijft meestal uit. Deckers ving uit een hoekschop van Rick Kruys de bal met de borst op en haalde doeltreffend uit.

 

Sjors Paridaans maakt een reuzensprong na zijn doelpunt tegen Excelsior op 23 oktober 2009.