Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandagavond tegen FC Oss


FC Oss was het eerste slachtoffer van de promotie/degradatie regeling maar slaagde er dus in na een jaar Topklasse onmiddellijk terug te keren. Waarmee werd bewezen dat zelfs een uitgeklede eerste divisieclub nog altijd sterker is dan de beste amateurclubs. Om niet weer in de gevarenzone te geraken heeft de club van trainer Dirk Heesen zich behoorlijk versterkt. Zo trok het Bart van Muyen aan die jaren lang een steunpilaar bij FC Dordrecht was. Verder kwam Tim Nelemans die bijna 200 duels, waarvan de meeste bij FC Eindhoven, op zijn naam heeft staan. Routinier Marcel van der Sloot kwam over van FC Dordrecht en het bij FC Twente opgeleide talent Sebastian Sumelka werd uit het Duitse Maagdenburg naar Oss gehaald. Verder werd Roy de Ruiter uit de beloften van Vitesse geplukt. FC Oss voegde in de afgelopen dagen nog twee spelers aan de selectie toe met Mark Redshaw en Vincent van Trier. Redshaw is een 26-jarige Engelsman die ooit de opleiding van Manchester United volgde en zelfs voor Engeland onder 16 en 17 speelde. De doorbraak lukte hem echter niet, een reden waarom hij het afgelopen seizoen op IJsland zijn kost verdiende. In Nederland was hij even op proef bij Helmond Sport en ook bij FC Oss dat hem nu als amateur vastlegde. Van Trier is een ervaren Belgische keeper met 166 duels in de Belgische competitie op zijn naam maar speelde recentelijk op Cyprus.
 
FC Oss-trainer Dick Heesen ziet met deze selectie wel mogelijkheden in Emmen. ,,In FC Emmen treffen we een ploeg die het moeilijk heeft. Op dit moment hebben ze het nog niet en zijn ze zoekende. FC Emmen is veel spelers kwijt geraakt wat absoluut van invloed is op de huidige resultaten. Het spel wat René Hake wil spelen vergt veel tijd, waarbij de ploeg veel samen moet zijn. Ik denk dat ze deze tijd nog niet gehad hebben. Wij moeten ervoor zorgen dat ze deze tijd ook niet krijgen en van daaruit drie punten mee naar Oss kunnen nemen”, aldus Heesen op de website van de Ossenaren.

FC Emmen heeft een redelijke oefenpartij tegen SV Meppen achter de rug. De 1-0 zege werd op een website als ‘mager’ gekwalificeerd maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat de Duitse club een gemakkelijke tegenstander is die zo maar eventjes naar een forse nederlaag kan worden gespeeld. Trainer René Hake zag er natuurlijk een mooie gelegenheid in om de spelers die nog weinig speeltijd hebben gehad, maar voor de toekomst wel belangrijk worden geacht, aan de bak te laten komen.