Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt zich op voor komst Jong Ajax


FC Emmen start de tweede helft van de competitie zoals het ook de eerste helft begon: namelijk met een wedstrijd tegen Jong Ajax. De uitwedstrijd eindigde destijds op de eerste speeldag in 1-1. Jong Ajax komt vrijdag naar de JENS Vesting als de huidige nummer twee van de Jupiler League. Het ging de winterstop ook in als de ploeg in vorm want het eindigde de eerste competitiehelft met een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden waarvan de laatste vijf zelfs werden gewonnen.


In vergelijking met de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen NAC Breda, heeft trainer Dick Lukkien diverse wijzigingen aangebracht. Zo is doelman Dennis Telgenkamp weer terug terwijl Niels Fleuren en Kai Huisman hun basisplaatsen zijn kwijtgeraakt. Josimar Lima neemt zijn basispositie centraal achterin waardoor Nick Bakker naar de linksbackplaats is verschoven. De grootste verrassing is echter dat Issa Kallon de voorkeur krijgt boven Youri Loen. Trainer Dick Lukkien: ”Het was een moeilijke afweging maar de kracht van Issa is toch zijn onvoorspelbaarheid die, toegegeven, soms ook tot iets  te veel balverlies balverlies lijdt. We hebben problemen om in thuiswedstrijden punten te pakken wat voornamelijk het gevolg is van te weinig scoren. We gaan nu proberen meer aanvallend te denken en meer mensen in de zestien te krijgen. Daarin kan Kallon een goede rol spelen.” Opvallend tot nu toe is dat FC Emmen op de ranglijst van alleen thuiswedstrijden slechts op de zestiende plek staat. Dat wil zeggen dat er vijftien clubs zijn die thuis meer punten pakken dan FC Emmen. Bij uitduels gaat het echter best goed met een gedeelde vijfde positie.

Voorin staan Cas Peters en Rogier Krohne geposteerd in een opstelling die op 4-4-2 lijkt of volgens Lukkien net zo goed 4-3-3 kan worden genoemd. ”Die benaming zegt niet zoveel. Het is zaak om voorin zoveel mogelijk door elkaar te bewegen. Dat daarbij Rogier Krohne ondanks enige kritiek blijft gehandhaafd, vind ik terecht. We praten wel over onze gedeelde clubtopscorer natuurlijk. We blijven vertrouwen in hem houden en in de oefenduels ging het zeker niet slecht. Maar het is nu zaak punten te gaan pakken. We zijn inmiddels vier punten op een play off plaats achter geraakt.”

Onder de in Emmen bekende trainer Marcel Keizer waren de resultaten van de jonge Amsterdammers in de beginfase van de competitie wisselend. Zo werd einde oktober op De Toekomst met 4-0 verloren van de huidige koploper VVV Venlo. Vanaf dat moment zette Jong Ajax echter de reeks van zeven ongeslagen duels in. Het is natuurlijk wel afwachten met welk team FC Emmen te maken krijgt. Op 8 augustus stond bijvoorbeeld Andre Onana in het doel en maakte de blunder van waaruit Rogier Krohne FC Emmen op 0-1 zette. Onana is inmiddels de vaste doelman van het eerste team. De Colombiaan Davinson Sanchez moest toen nog wennen en leidde de verdediging maar is eveneens een vaste waarde in de hoofdmacht. Richairo Zivkovic speelde eveneens tegen FC Emmen maar werd kort daarna verhuurd aan FC Utrecht. Andere toptalenten die tegen FC Emmen speelden waren de later bewierookte talenten Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny. Zij hebben intussen al speelminuten in de hoofdmacht van Ajax op hun naam staan. Van de ploeg die op 8 augustus j.l. tegen FC Emmen aantrad, stonden er in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog maar twee in de basisopstelling.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Mannes, Bos, Olijve, Kallon, Peters, Krohne.