Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt zich op voor eerste training


 FC Emmen begint maandag 27 juni a.s. met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2016/2017. Om 11:00 uur betreden Dick Lukkien en zijn mannen de kunstgrasmat van de JENS Vesting voor de eerste training. Zoals inmiddels een bekend jaarlijks terugkerend ritueel, zullen naast de nieuw aangetrokken spelers ook diverse testspelers aansluiten bij de selectie teneinde de komende weken een contract proberen af te dwingen.


Jan Korte: “Achter de schermen is er de afgelopen maanden zeer druk gewerkt om de selectie voor 2016/2017 vorm te laten krijgen. In Telgenkamp, Siekman, Rozema, Olijve, Mannes en Danso hadden we al 6 spelers vastliggen die vorig seizoen vrijwel altijd op een basisplaats konden rekenen. We hebben met Gronsveld, Klok, Huisman, Bos, Krohne en Albertus eveneens zes contractspelers aangetrokken. Derre Kwee en Johan Kulhan zullen in tegenstelling tot eerdere berichtgeving per 30 juni 2016 afscheid nemen van FC Emmen. Het duo gaf in voorbereidende gesprekken met de Staf aan de voorkeur te geven aan de maatschappelijke carrière, boven het voetbal. Na ampel beraad hebben wij besloten de in maart jl. verzonden optiebrieven inzake Kwee en Kulhan te verscheuren.”

Jan Korte vervolgt: “Gisteravond bereikten we overeenstemming met Nick Bakker. De 23 jarige verdediger komt transfervrij over van FC Groningen en tekent een amateurcontract waarin bepaalde zaken geregeld zijn zodat hij een profcontract kan verdienen. Hij is een welkome aanvulling in de defensie, waar we overigens ook nu nog op zoek zijn naar echte versterkingen. Dat verwachten we in de aankomende weken daadwerkelijk te realiseren.”

“Concreet betekent dit dat we nu twaalf spelers als full-prof onder contract hebben staan, zeven spelers sluiten op basis van een amateurovereenkomst aan (Elmali, Bakker, Reinders, Mulder, Baric, Dos Santos & Huser). Vanuit onze eigen A1 zal Nande Wielink voorlopig meetrainen met de selectie. Maandag hebben we een vijftal spelers op proef: David Vrzogic, Hristijan Denkovski, Viktor Maier, Javi Ramos & Marc Heitmeier. Deze spelers mogen tijdens deze ‘snuffelstage’ onze staf zodanig onder de indruk proberen te brengen, dat ik een seintje krijg om contractonderhandelingen op te gaan starten. Kortom: we starten a.s. maandag 11.00 uur met 25 spelers en heel veel zin aan seizoen 2016/2017,” besluit Jan Korte.