FC Emmen maakt tegen Bargeres dozijn vol

FC Emmen heeft de selectie nog niet compleet maar wat er zaterdagavond tegen de kersverse vierdeklasser Bargeres in het veld stond kon het publiek best bekoren. Er werd af en toe aardig gecombineerd waarbij van de spelers die via de sc Heerenveen connectie waren gekomen Michel Poldervaart, hij scoorde via een fraaie vrije trap, Xander Houtkoop en Pedro Beda de meeste indruk maakten. Laatstgenoemde speelde een wat te laconieke eerste helft maar kwam daarna beter voor de dag en was behalve met drie goals ook als aangever produktief.
In de eerste helft bleef de score beperkt tot 0-4 wat voor een belangrijk deel was te danken aan het uitstekende keeperswerk van Bargeres doelman Edwin Post. Naast de vrije trap van Poldervaart was ook de treffer van Sjors Paridaans, hij kopte uit een hoekschop de 0-4 binnen, van goed gehalte.
Na de thee gooide trainer Harry Sinkgraven zeven nieuwelingen in de strijd en vervolgens werd in tien minuten tijd de voorsprong verdubbeld. De 0-5 werd gescoord door Jannes Wolters die bij zijn eerste balcontact liet zien het nemen van vrije trappen nog niet te zijn verleerd. Na de 0-6 van Xander Houtkoop volgde een periode met Pedro Beda in de hoofdrol. Hij nam eerst de 0-7 voor zijn rekening, leverde de assist bij de 0-8 van Niek Ripson en scoorde zelf de 0-9 waarbij hij drie tegenstanders te slim af was. Roy Stroeve met twee goals, waarvan eentje vanaf elf meter, en Houtkoop bepaalde de eindstand op 0-12.
Bargeres-FC Emmen 0-12. 10. Stroeve 0-1, 12. Beda 0-2, 25. Poldervaart 0-3, 33. Paridaans 0-4, 48. Wolters 0-5, 52. Houtkoop 0-6, 54. Beda 0-7, 55. Ripson 0-8, 59. Beda 0-9, 60. Stroeve 0-10, 71. Houtkoop 0-11, 76. Stroeve (strafschop) 0-12. Scheidsrechter: Holties, Toeschouwers: 650.
FC Emmen, eerste helft: Etemadi: Cathalina, Valgaeren, Paridaans, Bai Camara, Ripson, Stroeve, Poldervaart, Wakker, Beda, Houtkoop.
FC Emmen, tweede helft: Zeinstra: Bergsma, Görtz, Siekman, Schijff, Ripson, Stroeve, Wolters, De Blok (85. Poldervaart), Beda, Houtkoop.

De belangstelling was weer goed te noemen.

Pedro Beda tussen twee tegenstanders in.

Xander Houtkoop

Jannes Wolters (links) scoort hier de 0-5.

Xander Houtkoop ontwijkt een tackle.

Sjors Paridaans (tweede van rechts) scoort koppend uit een hoekschop (Foto’s FC Emmen Media).