FC Emmen maakt prima indruk tegen Olympiakos

Oefenen tegen een club van internationale allure zoals het Griekse Olympiakos Piraeus brengt een zeker risico met zich mee. Een nederlaag met grote cijfers lijkt op papier namelijk niet ondenkbaar maar zo ver heeft FC Emmen het niet laten komen. In de eerste serieuze krachtmeting van de oefenperiode bleven de Emmenaren keurig overeind en kregen zeker in de eerste helft met een aantal vlot ogende aanvallen de handen van het publiek op elkaar.
FC Emmen trainer Gerry Hamstra liet uit voorzorg de nieuwelingen Jesse Schotman en Niek Ripson aan de kant terwijl ook Robbie Haemhouts en Callum Little niet werden ingezet. ,,Het is allemaal niets ernstigs maar we willen natuurlijk ook geen risico lopen.” De controlerende rol was nu in handen van Robin Demeijer en Martijn Kamps. De achterste linie was wel compleet en maakte een zeer betrouwbare indruk. Het was tegen de Griekse sterrenformatie niet direct een spetterende wedstrijd want het aantal kansen bleef aan beide kanten aan de magere kant. Wel werd in de eerste helft behoorlijk geschoffeld want scheidsrechter Mario Diks gaf maar liefst vijf gele kaarten, drie aan Emmer zijde en twee voor spelers van Olympiakos, wat in een oefenduel ook niet alle dagen voor komt. Kansjes waren er voor spits Rogier Krohne en tegen het einde van de eerste helft voor Marcel Pannekoek maar daarbij bleef het. De Grieken traden o.a. aan met nieuwe aanwinst Oscar Gonzalez (ex Real Zaragossa) en testspeler Mikel Alonso, broer van FC Liverpool ster Xabi Alonso, van Bolton Wanderers maar konden geen vuist maken. Bij de schaarse gevaarlijke momenten toonde Sander Danes zich zeer betrouwbaar.
In de tweede helft stond bij FC Emmen de 19-jarige Weller Wilson Pereira in de punt van de aanval. Hij heeft al een tijdje meegetraind maar kwam tegen de Griekse topploeg niet uit de verf. Of hij toekomst bij FC Emmen heeft wilde Gerry Hamstra zich niet uitlaten. ,,Dat gaan we eerst nog intern bespreken.” Een spits moet uiteraard ook bespeelbare ballen krijgen en dat lukte de Emmenaren niet. De tweede helft was als kijkspel iets minder aantrekkelijk dan de eerste 45 minuten maar ook nu waren de doelrijpe kansen minimaal. In de 68e minuut werd een onzekerheidje bij Thomas Villadsen net niet afgestraft en twee minuten voor het einde kon Weller net niet met het hoofd bij een voorzet van Robin Demeijer. De 0-0 kwam vervolgens niet meer in gevaar.
FC Emmen – Olympiakos Piraeus 0-0. Scheidsrechter: Diks. Gele kaart: Bevaart, Kamps, Van der Kruis (FC Emmen), Kovacevic, Papadopoulos (Olympiakos). Toeschouwers: 2000.
FC Emmen: Danes (46. Villadsen); Bevaart, Valgaeren, Van der Kruis, Zijm, Demeijer, Kamps, Verweij (57. Friis), Stroeve, Pannekoek (76. Hoolsema), Krohne (46. Weller).

De basisopstelling van FC Emmen in het Grieks:
Åìåí (×.×Üìóôñá): 16. Ó.ÍôÜíåò, 2. Ì.ÌðåöÜñô, 3.  Ì.ÂÜéíôåñêå÷éò, 6. Ã.Öáë÷Üñåì, 18. Ñ.ÍôåìÝãéåñ, 19. Ì.Êáìðò, 20. Ó.ÔæÝéì, 12. Ì.ÐÜíåêïõê, 10. Ñ.Óôñïýöå, 13. Ñ.Êñü÷íå, 11. Ôæ.ÖåñâÜé.

Scheidsrechter Diks sust een binnenbrandje tussen de Griekse aanvoerder Pedrag Djordevic en Geoffrey Verweij.

Spitsuur in het Emmer doelgebied.

Weller springt over het uitgestoken been van doelman Antonis Nikopolides. (Foto’s FC Emmen Media).