Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt prima indruk tegen FC Utrecht


FC Emmen heeft in de voorbereiding een aantal gezichten getoond. Tegen PEC Zwolle acteerde het redelijk kansloos met een aantal inmiddels gedumpte testspelers in de gelederen, tegen vijfdeklasser SC Roswinkel was de eerste helft een tikkeltje onder de maat maar tegen FC Utrecht was het bij vlagen genieten. Zo erg dat trainer Joop Gall zijn spelers tijdens de rust al met complimenten overlaadde. ,,We hebben zeer volwassen gespeeld, de juiste instelling getoond, met lef en bij fasen uitstekend positiespel. Met zoveel complimenten in de rust wil het in de tweede helft weleens misgaan maar dat is niet gebeurd. We hadden zelfs kunnen winnen van een FC Utrecht voor wie het de laatste test was voor de Europa League van komende week.”


 

Quenten Martinus (aan de bal) was de Utrechtse defensie vaak te snel af. Geheel links Edouard Duplan en Alexander Bannink (19).

 

Luis Pedro aan de bal.

Bij FC Emmen hadden Kelvin Maynard en Antoine van der Linden vrij af gekregen waardoor Pedro Luis en Tim Siekman het centrale duo achterin vormden. Vooral Pedro Luis acteerde met een zelfvertrouwen alsof hij driehonderd Jupiler League duels achter de kiezen heeft. Dat kon ook worden gezegd van vleugelspits Quenten Martinus die de Utrechtse defensie handen vol werk bezorgde. Kort na de rust zorgde hij voor het hoogtepunt van het bij vlagen pittige duel met een solo vanaf de eigen helft die hij afsloot met een perfecte voorzet op Alexander Bannink die weinig anders kon doen dan de voet er tegen aan houden. Het was de 1-1 nadat de eerste helft met 1-0 in het voordeel van de equipe van trainer Jan Wouters was afgesloten. Die goal was halverwege tot stand gekomen via Cedric van der Gun na een assist van Jens Toornstra. Vier minuten voor de pauze had het echter 1-1 kunnen staan toen Alexander Bannink een geweldige kans kreeg maar te zwak inschoot.

Dat de trainers het duel zeer serieus namen bleek wel uit het feit dat na de pauze aan beide zijden slechts een wissel werd doorgevoerd. Bij FC Emmen werd testspeler Leandro Resida vervangen door Elson Almeida die met zijn snelheid voor meer gevaar zorgde. Vier minuten na de pauze viel dus die fraaie gelijkmaker van Weghorst. Kort daarop moest doelman Peter van der Vlag, wiens vader Henk ooit voor FC Utrecht heeft gespeeld,  redding brengen op een kopbal van Cedric van der Gun. Daarna was FC Emmen echter weer aan zet en dat bleef ook zo toen Joop Gall na een uur spelen zijn complete middenveld wisselde. Anmar Almubaraki had twee minuten na die wissels een geweldige mogelijkheid om FC Emmen op voorsprong te brengen maar mikte naast. FC Utrecht doelman Jeroen Verhoeven moest zich kort daarna strekken om een inzet van Weghorst hoekschop te tikken. FC Emmen was dus dichterbij de 2-1 dan FC Utrecht maar liet zich een kwartier voor tijd toch nog verrassen door verdediger Mark van der Maarel na voorbereidend werk van de Japanner Yoshiaki Takagi. 

 

Bart de Groot (links) speelde voor het eerst sedert 28 september j.l. weer een wedstrijd.

 

Wout Weghorst in duel met FC Utrecht doelman Jeroen Verhoeven. (Foto’s: Bennie Wolbers).

FC Emmen kwam sneu weg maar kon toch tevreden huiswaarts keren. Trainer Joop Gall was uiteraard ook een tevreden man maar was ook realist. ,,Dit is de voorbereiding en de kunst is dit ook tegen FC Oss, Helmond Sport of FC Eindhoven te brengen.” Komende dinsdag wacht FC Emmen een nieuwe zware test want dan wordt in Den Ham tegen Heracles Almelo gespeeld. Wellicht met mogelijk nieuwe contractspelers als Frits Dantuma en Leandro Resida die een goede indruk hebben gemaakt in de voorbereiding. Zijn kunnen van FC Emmen een contractaanbieding verwachten.

FC Utrecht-FC Emmen 2-1 (in Loenen). 25. Van der Gun 1-0, 49. Bannink 1-1, 76. Van der Maarel 2-1. Toeschouwers: 800.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati (66. Görtz), Pedro Luis, Siekman (76. De Groot), Metaj, Bannink (60. Dantuma), Rozema (60. Almubaraki), Olijve (60. De Wit), Resida (46. Almeida), Weghorst, Martinus.
|FC Utrecht: Verhoeven: Van der Maarel, Markiet, Martensson (65. Diemers), Heering, Duplan, Toornstra, Van der Gun, Zullo (46. Teijsse), Schepers (74. Takagi), Oar (71. Van Velzen).