Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt misstap in Den Bosch


,,Hier word je niet vrolijk van. Toch zijn we de eerste twintig minuten goed begonnen’’, constateerde FC Emmen-trainer René Hake. ,,We hadden een paar mogelijkheden maar plotseling was het over en uit. We dachten op de goede weg te zijn, dan is dit natuurlijk wel erg frustrerend om te zien. Natuurlijk hebben we van een goede ploeg verloren, maar de manier waarop wij de goals weg gaven, geeft te denken.’’
FC Emmen begon aan het duel alsof het de koploper zelf was. Op de helft van de tegenstander spelend en ook wat mogelijkheden creërend zoals de kopkans van Metaj in de zesde minuut. Maar er school ook een gevaar in de strijdwijze van FC Emmen. Van het compacte spel waarmee de Emmenaren in Apeldoorn de eerste driepunter pakten was niets te bespeuren. De linies werden te ver uit elkaar getrokken waardoor FC Den Bosch langzaam maar zeker de gaten in de Emmer verdediging kon ontdekken. De eerste goal was een mooi voorbeeld van hoe het niet moest. Een pass in de zestien van FC Emmen waar een vrijstaande man een eveneens vrijstaande collega pal voor de neus van doelman Zeinstra kon aanspelen en het was bingo. Paco van Moorsel was de maker. FC Emmen had na een half uur een antwoord kunnen geven via een kopkans van Ruud ter Heide maar de spits mikte voorlangs. De rust leek met een te overbruggen achterstand in te gaan doch een blunder van Jorrit Kunst vormde de inleiding voor de 2-0 die door Danny Verbeek werd gescoord.


 

Bosschenaar Danny Verbeek heeft drie Emmenaren op zijn hielen.

 

Harm Zeinstra wordt door Paco van Moorsel gepasseerd.

  

Harm Zeinstra en Sander Fischer (4): beiden achten zich niet schuldig.

 

Kluitjesvoetbal (Foto’s FC Emmen Media)


Na rust hield FC Emmen door een opeenstapeling van persoonlijke fouten open huis. Balverlies van Matthieu Bemba in de vierde minuut, gevolgd door mistasten van Sander Fischer werd door topscorer Tom van Weert afgestraft. Twee minuten later kon Jorrit Kunst een voorzet vanaf de linkerkant niet verhinderen, Tom van Weert kroop voor Fischer en tikte behendig de 4-0 binnen. Hake reageerde door na ruim een uur al zijn wissels in een keer op te souperen. Poldervaart, Metaj en Ter Heide konden gaan douchen en Randy Wolters, Elson do Rosario Almeida en Bart de Groot mochten hun kunsten vertonen. Zoveel wissels ineens was niet bevorderlijk voor het ploegverband en FC Den Bosch ging door met het scheppen van kansen. Alleen de scherpte was er een beetje vanaf en bovendien redde doelman Zeinstra  prima op inzetten van Benjamin van den Broek en Joey Brock. Toch viel er een vijfde goal toen Danny Verbeek sneller was dan Mike Koenders en vervolgens vrij kon aanleggen: 5-0. Koenders had wellicht Verbeek met een overtreding kunnen stoppen, maar dat zou ongetwijfeld een tweede gele kaart hebben opgeleverd. FC Emmen slaagde er nog in om de spreekwoordelijke eer te redden toen Randy Wolters na goed doorzetten van Kevin Görtz kon scoren. Die eer werd vervolgens een beetje bezoedeld door een rode kaart voor Johnny de Vries in de 89e minuut die uit frustratie een Bosschenaar aan de zijlijn een onnodige tik gaf. Het was duidelijk niet de dag van FC Emmen.

 De invallers Randy Wolters en Elson do Rosario Almeida lijken een buiging voor FC Den Bosch te maken.

 

De aftocht van Johnny de Vries. (Foto’s Gerrit Rijkens).

 FC Den Bosch-FC Emmen 5-1. 25. Van Moorsel 1-0, 45. Verbeek 2-0, 49. Van Weert 3-0, 51. Van Weert 4-0, 87. Verbeek 5-0, 88. Wolters 5-1. Scheidsrechter: Bekebrede. Rode kaart: 84. De Vries (FC Emmen). Gele kaart: Van den Broek (FC Den Bosch), Fischer, Koenders (FC Emmen). Toeschouwers: 3788.
FC Den Bosch: Begois; Brock (86. Seuntjes), Peters, Hofstede, Van Buuren, Van den Broek (71. De Looijer), Van Moorsel), Van Brakel, Verbeek, Van Weert, Vlug (Nepomuceno).
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders, Bemba, De Vries, Metaj (63. De Groot), De Visscher, Ter Heide (63. Almeida), Poldervaart (63. Wolters).