Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt het Telstar gemakkelijk


Een oeroud gezegde in de voetballerij luidt: ‘Never change a winning team’ terwijl trainers ook dikwijls stoer verkondigen van eigen kracht uit te gaan en zich niet bij de tegenstander te willen aanpassen. Van beide wilde FC Emmen-coach Paul Krabbe echter niets weten. Zo werd de opstelling aangepast aan de te verwachten twee spitsen waarmee de Noord-Hollandse formatie naar Emmen zou komen en ging de thuisploeg zonder echte vleugelverdedigers van start. Guus de Vries viel weliswaar in de warming-up in eerste instantie af maar voor hem was sowieso een rol op het middenveld weggelegd. Michael van der Kruis, Robin Huisman de Jong en Rahim Ouedraogo vormden nu de achterste lijn en dat pakte niet goed uit. Ouedraogo stond optisch gezien gewoon op links te verdedigen maar dat lijkt hem niet echt op het lijf geschreven. Bovendien ontbrak hij daarmee in het centrum, de positie die hij in voorgaande duels zo vlekkeloos invulde.,,Rahim werd door het uitwijken van de Telstar aanvaller telkens naar links gedrongen’’, verklaarde Krabbe. ,,Dat Guus de Vries in de tweede helft wel kon spelen was op mijn verantwoording. Hij had eerst liesklachten en later bleek het weer mee te vallen. Ik heb hem lang later warmlopen en in de rust gevraagd of hij wel kon spelen. Achteraf had ik hem gewoon de hele wedstrijd moeten laten spelen. Verder speelde Telstar iets anders dan wij hadden verwacht. Zo gingen we er van uit dat Chevello de Rijp zou spelen maar dat was niet het geval.’’ Waarom De Rijp een rol in de Emmer tactische plannen speelde was een tikkeltje merkwaardig gelet op het feit dat deze net één wedstrijd in de basis had gestaan naast zes invalbeurten.   

Telstar, zonder de verdedigers Stam en Toivio, profiteerde al snel van de organisatorische problemen bij FC Emmen toen Bob Koning na een kwartier spelen een voorzet binnen gleed: 0-1. Bijna in dezelfde minuut had het gelijk kunnen staan toen Robbie Haemhouts zich prima vrijmaakte maar zijn lob ging over doelman Van Strien en het doel. Weer een minuut later kreeg Telstar via spits Glynor Plet een geweldige kans op de 0-2 maar Thomas Villadsen plukte hem de bal van de voet. Halverwege de eerste periode kreeg ook Roy Stroeve een mogelijkheid maar zijn schot miste kracht.


FC Emmen begon na de thee wat meer druk uit te oefenen maar nadat een aantal goed opgezette aanvallen strandde op het onvermogen van de onfortuinlijke Reza Ghoochannejhad, ebde het offensief ook weer weg. Krabbe bracht eerst Marcel Pannekoek als vervanger voor Robin Demeijer in het veld en kort daarop mocht Morten Friis proberen een goed vervolg aan zijn invalbeurt in Deventer te geven als vervanger van Ghoochannejhad. Friis deed het bijna opnieuw want bij zijn eerste balaanname kapte hij zich keurig vrij maar zijn schot vormde voor doelman Martijn van Strien geen probleem. FC Emmen kreeg daarna nog een kans via een vlammend schot van Ouedraogo, tot hoekschop verwerkt, maar Telstar kreeg er in de laatste tien minuten liefst drie. Een schot van Koning werd door Guus de Vries geblokkeerd, Villadsen redde prima op een inzet van Pinas maar ging in de extra tijd gezamenlijk met Rahim Ouedraogo in de fout waardoor Raymond Fafiani de wedstrijd op slot kon doen: 0-2.

FC Emmen-Telstar 0-2. 15. Koning 0-1, 90. Fafiani 0-2. Scheidsrechter: Sanders. Gele kaart: Ouedraogo (FC Emmen), Van Dam, Korpershoek, Olinkski, Pinas (Telstar). Toeschouwers: 2583.
FC Emmen: Villadsen: Van der Kruis (46. De Vries), Huisman de Jong, Ouedraogo, Demeijer (65. Pannekoek), Bechan, Ripson, Haemhouts, Ghoochannejhad (70. Friis), Stroeve, Ten Voorde.

Telstar: Van Strien: Olenski, Zoontjes, Van Dam, Pinas, Salasiwa, Fafiani, Korpershoek, Breeveld (63. Correia), Koning (83. De Rijp), Plet.

 

 Roy Stroeve en Rahim Ouedraogo lijken elkaar te hinderen.

 

 De Heerenveners Robin Huisman de Jong (midden) en Reza Ghoochannejhad (rechts) speelden geen overtuigende rol.

  

 

De houding van Roy Stroeve spreekt boekdelen. (Foto’s: Boudewijn Benting).

 

 

 

 Robin Huisman de Jong wordt door Michiel van Dam (14) dwars gezeten.

  

 

Marcel Pannekoek krijgt een steuntje in de rug. (Foto’s FC Emmen Media)