Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt half dozijn vol tegen PH


 Wat is een goede voorbereiding op de tweede helft van het seizoen Een moeilijk te beantwoorden vraag, vorig seizoen ging de selectie van FC Emmen op reis naar Turkije voor wat een uitstekend verlopen trainingskamp heette. De resultaten daarna waren aanvankelijk ook zeker niet slecht met acht punten uit de eerste vier wedstrijden na de hervatting van de competitie. Pas daarna ging de motor stroef draaien en werd uiteindelijk de play offs gemist. Dit jaar werd voor een andere voorbereiding gekozen, geen trainingskamp en een oefenduel tegen de zondag tweedeklasser PH uit Almelo.


FC Emmen kon op het bijveld van het sportpark Meerdijk niet beschikken over de geblesseerden Bas van den Brink, Christy Bonevacia, Mourad Mghizrat en uiteraard Niki Leferink. Ronald Breinburg kreeg daardoor weer een kans zich te bewijzen en smaakte ook nog het genoegen om de eerste goal te scoren. Hij kopte in de vierde minuut uit een hoekschop raak: 1-0. Tien minuten later kopte Sergio van Dijk uit een voorzet van Rachid El Khalifi de tweede treffer binnen. Het leek een vrolijke middag met veel goals te worden toen twee minuten later Mark Veldmate de derde treffer voor zijn rekening nam. Daarna haperde het met de productie, voor rust kwam alleen nog Sergio van Dijk met een vrije trap ineens tot scoren. Na de pauze kwamen Mark Zegers, Georg Geers en Ruslan Valeev de plaatsen van Robert van Westerop, Angelo Zimmerman en Geoffrey Verwij innemen. Er kwamen vervolgens behoorlijke kansen om de score te verhogen maar maar Valeev, Veldmate en Stroeve lieten uitstekende mogelijkheden liggen. Pas in de slotfase werd de stand naar een aanvaardbaar niveau getild met scores van Mark Bevaart, na een fraaie rush, en een kopbal van Sergio van Dijk.

FC Emmen-PH Almelo 6-0. 4. Breinburg 1-0, 14. Van Dijk 2-0, 16. Veldmate 3-0, 36. Van Dijk 4-0, 78. Bevaat 5-0, 87. Van Dijk 6-0. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 200.
FC Emmen: Van Westerop (46. Zegers): Bevaart, Breinburg, Zimmerman (46. Geers), Karreman (75. Schepers); El Khalifi, Wolters, Stroeve, Veldmate (70. Ties); Verweij (46. Valeev), Van Dijk.

  Sergio van Dijk torent er boven uit.

Frank karreman (rechts) moet alle zeilen bijzetten.

Philip Ties kopt. (Foto’s FC Emmen Media).