FC Emmen loopt averij in Almere op

FC Emmen had nog een theoretische kans van zeg maar 0,1 procent op de vierde periodetitel maar een van de vele voorwaarden waaraan dan moest worden voldaan was zelf winnen bij FC Omniworld. Dat was echter een te moeilijke opgave want op het kunstgras van het Mitsubishi Forklift stadion bleven bijna alle spelers onder hun normale vorm. De thuisclub kon daardoor ondanks het gemis van vier basisspelers betrekkelijk gemakkelijk via een forse 4-1 winst de punten in eigen huis houden.
De omstandigheden waaronder moest worden gespeeld waren bijzonder slecht. Er stond een flinke storm bijna dwars over het veld die ging gepaard met een overvloedige regenval. Voor de supporters was het uiterst onaangenaam, zelfs de achterste rij van de hoofdtribune hield het niet droog. De aanhang van de thuisclub ging desondanks met vrolijke gezichten naar huis want met 4-1 winnen is ook FC Omniworld niet elke vrijdag gegeven. De Emmer supporters waren uiteraard in een heel andere gemoedstoestand, hun favorieten zaten vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel niet in de wedstrijd en dat bleef in grote lijnen tot en met het laatste fluitsignaal.
Toch leek FC Emmen de eerste helft nog met een 0-0 stand te kunnen afsluiten. De thuisploeg had wat kansjes gehad via Matusiwa en de nog altijd zeer beweeglijke Wamberto maar de eerste goal bleef uit. Tot de laatste seconden van de eerste helft dan, Martijn Kamps raakte de bal maar half waardoor Diangi Matusiwa opeens in scoringspositie kwam en het karwei vlekkeloos afmaakte: 1-0.
Met Callum Little voor Geoffrey Verweij begon FC Emmen redelijk aan de tweede helft en knalde Sergio van Dijk net naast. Door opnieuw een persoonlijke fout van een Emmer verdediger liep FC Omniworld echter al naar vijf minuten tot 2-0 uit. Diangi Matusiwa was opnieuw de dader: 2-0. Binnen een halve minuut schoot Roy Styroeve vervolgens de 2-1 binnen en ontstond er weer hoop in de door regen en wind geteisterde gelederen. Dat duurde ongeveer zeven minuten want toen gleed Wamberto door de poreuze defensie, waarin de geschorste Michael van der Kruis danig werd gemist, en bracht de stand op 3-1. Met Bas Dost voor Morten Friis begon FC Emmen aan het laatste half uur en kreeg een hele grote kans om de achterstand weer tot een goal verschil te verkleinen. In de 66e minuut schoot eerst Sergio van Dijk doelman Mark Zegers zo ongeveer omver en via het lichaam van de doelman van FC Omniworld belandde de bal voor de voeten van Roy Stroeve. De aanvoerder had feitelijk moeten scoren maar schoot in plaats daarvan hoog over. Dat was de laatste mogelijkheid voor FC Emmen om nog in de wedstrijd te komen want daarna speelde de thuisclub de wedstrijd moeiteloos uit. Paul Mulders maakte er via een van richting veranderde vrije trap er 4-1 van en schoot even later nogeens op de lat.
Trainer Gerry Hamstra had lof voor FC Omniworld maar geen bloemen voor zijn eigen ploeg. ,,Ik ben heel ontevreden over de manier waarop wij hebben gespeeld. Wij speelden ver beneden ons niveau waardoor we het de tegenstander wel erg gemakkelijk maakten.”
FC Omniworld-FC Emmen 4-1. 45. Matusiwa 1-0, 50. Matusiwa 2-0, 50. Stroeve 2-1, 57. Wamberto 3-1, 72. Mulders 4-1. Scheidsrechter: Van Boekel. Toeschouwers: 1421.
FC Omniworld: Zegers: Jansen, Krimp, Van der Brink, Barrantes, Hollart, Van Toor (90. Van Essen), Zandstra, Wamberto (81. Assaidi), Mulders, Matusiwa (86. Linger).
FC Emmen: Villadsen: Demeijer, Görtz, Broers, Bevaart, Kamps (79. Schepers), Stroeve, Pannekoek, Verweij (46. Little), Van Dijk, Friis (61. Dost).