Terug naar overzicht Terug

FC Emmen lijdt pijnlijke nederlaag


Precies op het moment dat FC Emmen de weg naar boven leek te hebben gevonden moest het al weer een stapje terug doen. Uitgerekend tegen Fortuna Sittard, waarvan uit nog was gewonnen, gingen de volgelingen van coach Paul Krabbe het schip in. Waarmee de uitgelezen kans om juist in deze periode, waarin FC Emmen voornamelijk op (papier) zwakkere broeders treft, in elk geval het publiek weer aan zich te binden behoorlijk is gereduceerd. ,,Ik ben zeer teleurgesteld”, was het commentaar van Paul Krabbe. ,,Vooral over de eerste 20/25 minuten schaam ik me diep. Daarna is er wel hard gewerkt.” 
Krabbe had voor een verrassing gezorgd door Mark Bevaart buiten de ploeg te houden. Joos Valgaeren maakte daarmee zijn rentree als controlerende middenvelder. Daarnaast was de verwachting dat Fortuna Sittard met een afwachtende houding het duel zou ingaan maar dat bleek een misrekening te zijn. De gasten waren vooral in het eerste half uur meer op de Emmer helft te vinden dan andersom. FC Emmen kwam nauwelijks aan het opzetten van aanvallen toe omdat de Limburgers snel stoorden en weinig ruimte weggaven. Toch viel de 0-1 een beetje uit de lucht want de goal van verdediger Rik Geenen was een toevalstreffer maar ook die tellen. Direct na de openingstreffer moest Guus de Vries met een blessure afhaken waarvoor Sieme Zijm in de plaats kwam. Vier minuten na de 0-1 kreeg FC Emmen een redelijke kans via Joos Valgaeren die met een kopbal na een vrije trap op rechts de lat raakte.
Na het eerste half uur toonde FC Emmen tekenen van herstel en toen Roy Stroeve, eerder op de dag voor de tweede maal vader geworden, de gelijkmaker scoorde leek het nog goed te kunnen komen. Aan de treffer van Stroeve ging overigens een inzet van Robbie Haemhouts vooraf die de paal raakte waarna de aanvoerder van FC Emmen het karwei vakkundig afmaakte. Kort voor rust was er nog een kansje voor FC Emmen na een foutje van aanvoerder Zarko Grabovac maar Kiran Bechan en Kevin Görtz liepen elkaar in de weg waardoor de mogelijkheid verloren ging. 


 

Roy Stroeve heeft FC Emmen op gelijke hoogte gebracht.

 

Guus de Vries moest al snel afhaken


Joos Valgaeren keerde na de pauze niet terug waarvoor Robin Demeijer zijn opwachting mocht maken. De bedoeling was aan de rechterzijde meer stoom te maken met Demeijer op rechts terwijl Kevin Görtz de bewaking van Jürgen Heinrichs overnam. Dat leek een succesvolle greep want FC Emmen domineerde in het eerste kwartier na de hervatting. Een schot van grote afstand van Geoffrey Verweij werd door doelman David Meul uit het doel geslagen en twee schoten uit de tweede lijn van Kiran Bechan misten net de goede richting. De opleving van FC Emmen werd echter in de 58e minuut afgebroken door de 1-2 van Heinrichs. Er ging een goede actie van rechterspits Olondo aan vooraf maar toch kreeg Heinrichs de bal per toeval voor de voeten, de Duitser haalde vervolgens droog uit waardoor FC Emmen wederom tegen een achterstand aan keek.
Paul Krabbe reageerde door Michael van der Kruis naar het front te sturen in de hoop om wat oorlog voor de goal van Fortuna te maken maar de verdediger toonde aan zich daar niet thuis te voelen. Tweede spits Rogier Krohne kwam pas tien minuten voor het einde in de ploeg en was wel een tweetal keren gevaarlijk. De gelijkmaker wilde echter ondanks vier minuten extra tijd maar niet komen. In de 94e minuut kreeg de Fortunees Taner Taktak zelfs nog een mogelijkheid op de 1-3 maar Jeffrey Brammer stopte de bal keurig.   
FC Emmen-Fortuna Sittard 1-2. 18. Geenen 0-1, 37. Stroeve 1-1, 58. Heinrichs 1-2. Scheidsrechter: Sanders. Gele kaart: Ripson, Zijm (FC Emmen), Facenna, Geenen, Vanek (Fortuna Sittard). Toeschouwers: 2503.
FC Emmen: Brammer; Görtz, Van der Kruis, De Vries (15. Zijm), Pannekoek (80. Krohne), Valgaeren (46. Demeijer), Ripson, Haemhouts, Verweij, Stroeve, Bechan.
Fortuna Sittard: Meul; Vanek, Facenna, Grabovac, Geenen, Taktak, Voorn, Simone, Heinrichs, Boymans (64. Schreurs), Olondo (87. Garlisi).

 

Met de nieuwe shirts van FC Emmen was niets mis mee.

 

Robbie Haemhouts op zoek naar de bal (Foto’s Boudewijn Benting).