Terug naar overzicht Terug

FC Emmen legt talent Derre Kwee vast


FC Emmen heeft de 20 jarige Derre Kwee transfervrij overgenomen van FC Twente. Het talent tekent voor één seizoen plus een optie voor nog een seizoen. De in Losser geboren verdediger heeft in twee seizoenen 48 wedstrijden voor Jong FC Twente gespeeld waarin hij twee maal scoorde.


Wim Beekman: “Toen Twente aangaf dat zij zich terug zouden trekken uit de Jupiler League, wisten wij dat veel  jonge spelers die hebben geroken aan betaald voetbal om zich heen gingen kijken. Onze technische staf heeft Jong Twente meerdere malen bekeken en de rechtsbenige verdediger stond bij ons op een lijstje. We denken dat Derre een gretige en leergierige speler is die qua spel en karakter prima bij FC Emmen past.”

Derre Kwee: “FC Emmen is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een club met ambitie. Bovendien volg ik Cas Peters goed en heb ik regelmatig contact met hem. Hij vertelde me dat FC Emmen een mooie, warme club is die hogerop wil en talent de kans biedt hogerop te komen. Door deze woorden was ik snel overtuigd, en zie ik er naar uit om volgend jaar voor Emmen te spelen!”