Terug naar overzicht Terug

FC Emmen legt Harry Sinkgraven voor twee jaar vast


 


Harry Sinkgraven is bepaald geen groentje in het betaalde voetbal. Als middenvelder van ACV werd hij eind jaren tachtig door FC Groningen aangetrokken. Hij maakte op 21 augustus 1988 zijn debuut in het duel FC Utrecht – FC Groningen. In drie seizoenen FC Groningen speelde hij 25 competitieduels en kwam ook vijf maal uit in Europa Cup wedstrijden van de Groningers uit. De grote doorbraak bleef echter uit waarna hij in de zomer van 1990 de overstap naar Cambuur maakte. Daar bleef hij vier seizoenen om in 1994 naar FC Zwolle te verkassen. In Zwolle bleef hij zeven seizoenen als speler actief . In totaal kan Sinkgraven bogen op 263 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal.
Na beëindiging van zijn actieve loopbaan werd hij assistent-trainer bij de Zwollenaren en startte uitgerekend onder Paul Krabbe die in 2001/02 met FC Zwolle kampioen werd. Harry Sinkgraven bleef tot en met 2006/07 bij FC Zwolle werkzaam waarvan het laatste half jaar als interim voor Hennie Spijkerman die na bedreigingen van supporters was opgestapt. Jan Everse werd in het daarop volgende seizoen tot hoofdtrainer benoemd. Harry Sinkgraven – zoon Daley is een talent in de C-jeugd van SC Heerenveen – vertrok naar SC Heerenveen waar hij de laatste twee seizoenen als trainer van het nieuwe dameselftal actief was. In april j.l. kondigde hij aan op zoek naar een andere uitdaging te gaan.

Harry Sinkgraven werd zaterdagmiddag door technisch-manager Thiemo Meertens aan de verzamelde pers voorgesteld. Meertens, die ervaren krijgt in het voorstellen van trainers, wees o.a. op de pluspunten van de komende man. ,,Harry Sinkgraven kent SC Heerenveen en hij is een echte Drent. Het is tekenend voor hem dat Foppe de Haan over hem zei ‘het is een prima vent. Als hij denkt dat ik hem van advies kan dienen wil ik dat graag doen.’’ Een concrete taak is er overigens nog niet voor de eveneens aanwezige Foppe de Haan. Of er en in hoeverre van zijn aanbod gebruik wordt gemaakt is niet bepaald.
Harry Sinkgraven was uiteraard verguld met zijn eerste job als hoofdtrainer, afgezien dan van zijn interim periode bij FC Zwolle. ,,Ik ben blij dat ik dit mag doen, het is een mooie uitdaging. Ik besef wel dat er in de komende paar maanden heel wat moet gebeuren. Het is dan weliswaar een samenwerkingsverband met SC Heerenveen maar het gaat niet alleen om opleiden. Er dient ook gepresteerd te worden. Welke spelers er vanuit Heerenveen naar Emmen komen weet ik nog niet. De komende weken moeten daarover met de betrokken spelers gesprekken worden gevoerd.’’  

    

Foto”s Boudewijn Benting.