Terug naar overzicht Terug

FC Emmen legt de lat een stukje hoger


 De media doet een persdag van betaalde clubs niet zelden af met ‘een goed nieuwsshow.’ Uiteraard leent zo’n dag aan de vooravond van een nieuw voetbaljaar er zich niet voor om nou maar eens lekker negatief te doen maar daar is in het geval van FC Emmen ook absoluut geen reden voor. De club heeft de financiën op orde en er is bewust voor kwalitatieve versterking van de spelersgroep gekozen en ook verwezenlijkt. Dan heeft het uiteraard geen zin om met voorzichtige uitspraken voor de dag te komen in de trant van ‘het linkerrijtje halen en maar kijken waar het schip strandt.’ De huidige eerste selectie telt 21 spelers en daarmee gaat trainer-coach Gerry Hamstra de strijd aan voor een plek bij de top van de Jupiler League. ,,We gaan de concurrentie aan. Vorig seizoen kon het thuis gebeuren dat we niet konden spelen zoals we zelf graag wilden, maar dat moet nu anders worden. In het Univé stadion moeten we wij de baas zijn. Dan zijn we een heel stuk op weg naar de zestig punten die we minimaal willen halen. Verder hebben we met FC Twente een mooie tegenstander in de beker geloot. We gaan er niet vanuit dat we thuis kansloos zijn, integendeel we zullen proberen voor een stunt te gaan zorgen.”
Technisch-manager Thiemo Meertens refereerde aan het ingetogen thuispubliek van FC Emmen dat dikwijls net uit het naburige crematorium lijkt te zijn weggelopen. ,,Er moet nogal wat gebeuren om een Drent enthousiast te krijgen.” Meertens ziet echter wel een mogelijkheid. ,,FC Emmen moet zo hoog mogelijk spelen door vooral hard te werken en met hart en ziel te spelen. Daarnaast moet het ook allemaal worden betaald maar in dat opzicht doen Henk Eising en Kasper Smit geweldig werk. Dat maakt het ons mogelijk om goed voor de dag te komen.” 
De persdag in het Hof van Saksen werd geopend door directeur Henk Eising die vol trots wees op het feit dat de club er als een van de weinigen in is geslaagd het vorige seizoen met winst af te sluiten en de begroting met een ton te verhogen van 3.1 naar 3.2 miljoen euro. ,,We hebben twintig mille winst gemaakt en dat is hier nog nooit gebeurd. Waarbij ik wel moet aantekenen dat de vreemde wedstrijden van o.a. Jong Oranje en FC Twente daarin ook een aandeel hebben. We hebben verder flink en de organisatie geïnvesteerd met de komst van Kasper Smit en Mario Pellegrom en zijn klaar voor de volgende stap.”