Terug naar overzicht Terug

FC Emmen leerbedrijf voor Drenthe CollegeDinsdagochtend is op het Univé stadion een convenant ondertekend waarbij FC Emmen aangeeft het initiatief van het Drenthe College, de realisatie van Drentse Leerbedrijven, te ondersteunen. Het basisidee achter de Drentse Leerbedrijven is om het talent van jongeren en volwassenen, autochtonen en allochtonen ten behoeve van de Drentse arbeidsmarkt te ontwikkelen en te versterken waarbij een netwerk van verschillende, uiteenlopende leerbedrijven hierbij een levensechte leerwerkomgeving vormt.

Het beleid van FC Emmen is erop gericht om de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerlingen zoveel mogelijk te benutten en ze aan het einde van hun opleidingstermijn te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt. Voor FC Emmen zal dit betekenen dat, afhankelijk van de behoefte bij FC Emmen, de nadruk zal komen te liggen op de ontwikkeling van een aantal interne processen zoals financieel/administratief en dienstverlening richting onze klant.

 

Mevrouw Gini Coutinho tekent het convenant met rechts van haar medebestuurslid van het Drenthe College de Hugo van der Vlist. Op de vleugels uiterst link facilitair-manager Johan Wachtmeester en op rechts Henk Eising.