FC Emmen laat WKE in 91e minuut langszij komen

Ongeveer 1500 toeschouwers, er moest zelfs iets later worden begonnen om de onverwachte toestroom te kunnen verwerken, waren op sportpark Grote Geert gekomen om te zien in hoeverre beide teams klaar voor de komende competitie waren. FC Emmen heeft nog een kleine drie weken de tijd om een basiself te smeden, WKE mag er een week langer over doen. FC Emmen liet tegen de topklasser over de gehele wedstrijd genomen iets beter voetbal zien tegen WKE dat weinig kansen creëerde. Hoewel de eerste voor de thuisclub wel een goeie was. Al in de tweede minuut stond spits Grot vrij voor doelman Peter van der Vlag maar slaagde er niet in de sluitpost te passeren. Het was tevens de enige uitgespeelde mogelijkheid in de eerste helft voor de thuisploeg. Het interessante bij FC Emmen was natuurlijk het optreden van de proefspelers Sergio Zijler en Mauricio Mazetti. Eerstgenoemde speelde een uur als rechterspits, liet zien nog veel snelheid in huis te hebben maar  kon daar geen opvallende dingen mee doen. De Argentijn Mazetti maakte een goede indruk, speelde zelfbewust, nam risico’s en greep soms hard in als het nodig was. De eerste helft volbracht hij als linkervleugelverdediger om in de tweede helft centraal achterin te staan.

Joop Gall probeert zijn spelers te bereiken.

Mauricio Mazett

FC Emmen kreeg wat kansjes via Kelvin Maynard, zijn inzet ging voorlangs, een omhaal van Ruud ter Heide werd door doelman Bangma gepakt en een boogballetje van Anmar Almubaraki slaagde net niet. Laatstgenoemde trof vervolgens in de 38e minuut wel doel met een diagonaal schot: 0-1. De tweede helft was minder aantrekkelijk door de vele wissels en een paar blessure behandelingen. In de beginfase was Norair Mamedov gevaarlijk met een schot dat net over de kruising verdween maar moest Peter van der Vlag twintig minuten voor tijd aan de andere kant Erik Eleveld van de gelijkmaker afhouden. In de laatste tien minuten leek FC Emmen ruimer afstand te kunnen nemen met een goede rol van Ruud ter Heide die een doelpunt afgekeurd zag worden en een keertje de paal raakte. FC Emmen leek daarna te berusten in een magere 1-0 triomf maar had buiten invaller Wil Koops gerekend. De WKE middenvelder profiteerde in de 90e minuut bijna van een misverstand in de FC Emmen defensie maar zijn  inzet werd door Mazetti van de lijn gehaald. In de extra tijd zorgde een hoekschop voor WKE voor verwarring in het strafschopgebied. De bal bleef in een wirwar van spelers liggen waarop Koops de trekker overhaalde: 1-1. Er werd nog afgetrapt maar dat was ook alles.

i.

Sergio Zijler (rechts) in duel met Danny Holband.

Wil Koops (17) scoorde de 1-1 en wordt gefeliciteerd door Guus de Vries(4). (Foto’s Boudewijn Benting).

WKE-FC Emmen 1-1. 38. Almubaraki 0-1, 90. Koops 1-1. Scheidsrechter: Ter Horn. Toeschouwers: 1500.
WKE: Bangma; Doek (52. Holband), De Vries, Van Dalen (62. Mooibroek), Meertens, Zimmerman (73. Buurmeijer), Jongsma (66. Koops), Demeijer (75. Coppoolse), Hempenius (82. Bas), Grot (46. Oosting), Hooiveld (62. Eleveld).
FC Emmen: Van der Vlag: Bakkati (46. Rustenberg), Maynard, Van der Linden (74. Görtz), Mazetti, Velda, Amlubaraki (79. Weghorst), De Groot, Zijler (61. De Visscher), Ter Heide, Mamedov.