FC Emmen laat punten aan effectief FC Volndam

FC Emmen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in eigen huis met 3-2 te verliezen. Thuis spelen is nog steeds geen voordeel voor de Emmenaren die tegen FC Volendam de derde thuisnederlaag in de laatste zeven wedstrijden incasseerden. Aanstaande maandag staat er met de komst van Telstar een nieuwe thuiswedstrijd op het programma. Op de ranglijst daalde FC Emmen door het verlies naar de zevende plek met echter slechts een punt achterstand op nummer vijf De Graafschap en Telstar.

Met een paar overwinningen in dit weekeinde zou FC Emmen het doel om bij de eerste vijf te eindigen een heel stuk zijn genaderd luidde vooraf de mening. Geen speld tussen te krijgen alleen was vrijdagavond het bezoekende FC Volendam niet in de stemming om medewerking te verlenen. Na een helft spelen keek FC Emmen tegen een 1-2 achterstand aan tegen FC Volendam dat weinig kansen weggaf en zelf de mogelijkheden maximaal benutte. Dat begon in de achttiende minut met een vrije trap vanaf een meter of achttien die door Gijs Smal werd genomen. Zijn schot raakte het lichaam van Hilal Ben Moussa waardoor doelman Dennis Telgenkamp kansloos was. FC Emmen had vervolgens achttien minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. Verdediger Jeroen Veldmate kopte raak uit een door Youri Loen genomen hoekschop. De tweede competitietreffer voor Jeroen Veldmate, zijn eerste scoorde hij toevalligerwijs in de uitwedstrijd tegen ditzelfde FC Volendam. Drie minuten later was Glenn Bijl dichtbij de 2-1. Een uithaal ineens van net buiten de zestien ging via de lat over. De pauze leek aldus met een 1-1 stand in te gaan maar op slag van rust grepen de gasten voor de tweede maal de leiding. Uit een corner haalde de volkomen vrijstaande Gijs Plat ineens uit: 1-2.

Emmen Volendam Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Stef Gronsveld stoomt op.

Jeroen Veldmate heeft gescoord uit de corner van Youri Loen (27).

Het was duidelijk dat dit FC Emmen na de pauze nog een flink stuk werk moest verrichten om de beoogde volle winst te kunnen binnen halen. De ploeg leek op de goede weg met de gelijkmaker in de 54e minuut. Een mooie treffer die tot stand kwam via een pass van Glenn Bijl op Stef Gronsveld die doorkopte op Cas Peters en de topscorer knikte vervolgens raak: 2-2. Het niet altijd geconcentreerd verdedigend FC Emmen kon deze stand slechts twaalf minuten vasthouden. Spits Enzo Stroo kreeg de ruimte en scoorde met een fraaie omhaal de 2-3. Er waren nog 24 minuten te spelen plus vier minuten extra tijd maar het was voor FC Emmen niet voldoende om nog greep op de wedstrijd te krijgen. Ook het wisselbeleid van trainer Dick Lukkien leverde geen succes op. FC Emmen moet aanstaande maandag winnen van Telstar wil het niet te ver van het doel afdwalen. Het moet dat in elk geval doen zonder Anco Jansen die bij een opstootje zijn vijfde gele kaart opliep en dus een wedstrijd moet overslaan.

Youri Loen wordt getackeld door Marco Tol.

Anco Jansen met Daan Klinkenberg in de buurt (Foto’s: Boudewijn Benting)

FC Emmen-FC Volendam 2-3. 18. Smal 0-1, 36. Veldmate 1-1, 44. Plat 1-2, 54. Peters 2-2, 66. Stroo 2-3. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Gronsveld, Jansen (FC Emmen), Klinkenberg, Plat, Tol, Visser (FC Volendam). Toeschouwers: 2875.
FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld (77. Dallinga), Veendorp, Veldmate, Bakker (56. Bos), Ben Moussa (85. Siekman), Bijl, Loen, Peters, Jansen, Bannink.
FC Volendam: Verhulst; Evers, Tol, Klinkenberg, Smal, Plat (61. Veerman), Visser, Vlak, Doodeman (68. Kok), Stroo (76. Ten Den), Berenstein.