FC Emmen laat nog veel kansen liggen

Werden in voorgaande wedstrijden vrijwel alle beschikbare spelers ingezet, tegen HZVV liet trainer Gerry Hamstra slechts vijftien man spelen. De voorbereiding had ook zijn eerste geblesseerde opgeleverd met Edgar Bernhardt die tegen CEC nogal fors werd getackeld en nog de naweeën daarvan ondervindt. Verder is Roy Stroeve nog niet fit terwijl de Deense aanwinst Morten Friis maandag pas voor het eerst heeft meegetraind. Dat de score tegen HZVV, wel de zwaarste tegenstander tot nu toe, beperkt bleef tot 4-0 had overigens niet alleen met de absentie van genoemde spelers te maken. Er waren immers voldoende doelrijpe mogelijkheden maar de scherpte voor de goal was wederom geen sterk punt.
Sergio van Dijk miste in de 2e, 4e en 6e minuut prima kansen, Robbie Haemhouts schoot in de 12e minuut in kansrijke positie naast en drie minuten later werd een goed schot van Martijn Kamps fraai door de Hoogeveense goalie naast getikt. Een minuut later werd het dan toch 0-1 via Bas Dost uit een onoverzichtelijke situatie. Na een klein half uur mikte Haemhouts over en in de 29e minuut scoorde Sergio van Dijk dan eindelijk. Deze keer gooide de assistent scheidsrechter echter roet in het eten door voor buitenspel te vlaggen wat een twijfelachtige beslissing was. Van Dijk kwam vijf minuten na de doelwisseling toch aan zijn goaltje door te profiteren van een misverstand in de Hoogeveense verdediging: 0-2. FC Emmen speelde in de tweede helft een hoger tempo en liet HZVV amper over de middellijn komen. De doelpunten bleven echter schaars. Robbie Haemhouts maakte er met een fraai schot 0-3 van en Robin Demeijer bepaalde de eindstand op 0-4.
HZVV-FC Emmen 0-4. 16. Dost 0-1, 50. Van Dijk 0-2, 64. Haemhouts 0-3, 72. Demeijer 0-4. Scheidsrechter: Belga. Toeschouwers: 700.
FC Emmen: Danes; Breinburg, Wolters (66. De Roo), Van der Kruis, De Vries; Bonevacia (66. Huizenga), Haemhouts; Kamps (66. Schepers), Van Dijk, Dost (46. Demeijer), Verweij.

Christy Bonevacia gaat bij Rob van der Sleen over de knie.

Gerry Hamstra (rechts) met naast hem de debuterende assistent Joseph Oosting.

Bas Dost (geheel links) heeft doelman Ferry Oostra voor de eerste keer verslagen.

Jannes Wolters kopt en wordt in de rug gedekt door Michael van der Kruis (Foto’s FC Emmen Media)