Terug naar overzicht Terug

FC Emmen laat de drie punten aan FC Zwolle


Een vierduizendkoppige delegatie van het jubilerende Esdal College had voor een geweldig sfeertje gezorgd. Of het allemaal FC Emmen aanhangers waren is een tweede maar wat een stimulans voor de thuisclub had moeten zijn, was ogenschijnlijk eerder een nadeel. Het leek af en toe alsof de Emmenaren stijf van de zenuwen stonden zoveel op het oog simpele zaken gingen er mis. Daarbij verviel deze keer het sterke punt van FC Emmen: namelijk een sterke bankbezetting die voor een omslag had kunnen zorgen. Spelers als Anton Jongsma, Steven de Blok en Michel Poldervaart waren geblesseerd, de laatste viel zelfs kort voor de wedstrijd uit, en Sjors Paridaans was geschorst. Voeg daarbij dat speler van het jaar Hans Denissen nauwelijks een bal goed raakte terwijl bijvoorbeeld ook Leonardo absoluut geen rustpunt was, zijn de problemen van FC Emmen een beetje verklaard. De 0-3 eindstand was dan ook een redelijke afspiegeling van het gebeuren. Rampzalig is het in deze fase uiteraard niet, wel had de ploeg voor wat meer sympathie kunnen zorgen.


 

Het Univé stadion was bijna geheel gevuld 

Hans Denissen stond in de beginfase twee maal in het middelpunt. In de zesde minuut kreeg hij op rechts een zee van ruimte om een perfecte voorzet af te geven maar verspeelde de bal zonder een tegenstander in de buurt. Het hobbelige veld zal daar ongetwijfeld debet aan zijn geweest. Een minuut later kreeg hij zijn eerste en enige kans om met een vrije trap zijn ploeg op voorsprong te schieten. Op een meter of 22 recht voor de goal mikte hij echter over. Kort daarop viel de openingsgoal van FC Zwolle toen Cecilio Lopes een voorzet vanaf rechts zonder tegenstand van Sander Fischer keurig inkopte: 0-1. Het zette FC Emmen niet aan tot grotere daden, integendeel want de Zwollenaren bleven vanaf dat moment het spelbeeld bepalen. Doelman Harm Zeinstra kreeg tussen de 13e en 16e minuut drie keer de kans om zijn talenten te vertonen en deed dat ook drie maal. Na goed een half uur was hij echter kansloos toen een voorzet van Eldrigde Rojer door Danny Schreurs bij de eerste paal tot de 0-2 werd gepromoveerd: 0-2. Pas kort voor rust kwam FC Emmen weer tot leven. Roy Stroeve schoot twee minuten voor de pauze voorlangs. Daarna kwam Ruud ter Heide in een redelijke schietpositie maar ook de anders zo trefzekere schutter had zijn dag niet en schoot naast.
Met Xander Houtkoop, die na een paar dagen ziekelijk te zijn geweest op de bank was begonnen,voor Niek Ripson leek FC Emmen na de pauze meer vaart te willen maken. Het dwong snel een tweetal hoekschoppen af maar rendement kwam er niet uit. Het was oppassen voor de Zwolse counters die in de poreuze Emmer defensie een grote kans van slagen hadden. Harm Zeinstra was echter dikwijls in laatste instantie een betrouwbaar sluitstuk. Het werd wel een wedstrijd waarin de kansen elkaar snel afwisselden. Rahim Ouedraogo, hij speelde zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen, redde een keer ten kostte van een hoekschop. Ruud ter Heide kopte aan de andere kant op de lat en vervolgens behoedde Harm Zeinstra tot drie maal zijn ploeg voor een grotere achterstand.

 

Ruud ter Heide in de tang tussen de assistent-scheidsrechter en een Zwollenaar.


Invaller Patrick Lip had de spanning terug kunnen brengen maar zijn schot werd nog tot hoekschop verwerkt. Erwin Buurmeijer kwam in goede positie maar had geen fortuin en een halve minuut later hield Sander Fischer met een uiterste inspanning Danny Schreurs van de 0-3 af. Het was echter uitstel van executie want een minuut later werd het wel 0-3 door Eldrigde Rojer diem profiteerde van een te korte terugkopbal van Sander Fischer. Het was met nog drie minuten te spelen een gelopen koers en dat begreep scheidsrechter Raymond van Meenen ook want hij liet floot gewoon na negentig minuten af.  

FC Emmen-FC Zwolle 0-3. 10. Lopes 0-1, 33.  Schreurs 0-2, 84. Rojer 0-3. Scheidsrechter: Van Meenen. Gele kaart: Oudedraogo (FC Emmen). Toeschouwers: 7813.
FC Emmen: Zeinstra; Leonardo, Fischer, Ouedraogo, Zimmerman, Ripson (46. Houttuin), Stroeve, Van der Ven, Denissen (62. Lip), Ter Heide, Buurmeijer.
FC Zwolle: Boer: Tissingh, Reijnen, Botteghin, Van der Wal, Justiana, Van polen (79. Van den Berg), Slot, Rojer (87. Guarino), Lopes, Schreurs.