Terug naar overzicht Terug

FC Emmen laat bekertoernooi schieten


 De strijd om de KNVB beker is een mogelijkheid voor de clubs om iets extra’s te verdienen. Hoe verder je komt, des te meer levert het op. De schatbewaarder van FC Emmen zal er echter weinig plezier aan beleven want na een ronde spelen ligt de ploeg er uit: weg extra inkomsten. In Sittard werd met 3-1 van Fortuna verloren, merkwaardig genoeg dezelfde uitslag als acht jaar geleden toen Emmen ook in Sittard moest bekeren. En evenals toen ging FC Emmen ook nu met een rode kaart naar huis. Was het destijds Marc Hegeman nu overkwam dat een andere Mark (Bevaart).
FC Emmen startte met de achterste lijn zoals in de tweede helft tegen FC Den Bosch, dus met Breinburg in plaats van Danny van Dijk, maar moest in de voorste linie Geoffrey Verweij missen. Daarvoor kreeg Morten Friis vanaf de aftrap een kans. De Deen deed zijn best maar had de pech dat de ploeg als geheel niet bracht wat het de laatste wedstrijden wel had gebracht. Helemaal futloos was het ook weer niet maar het leek alsof de zeker niet grandioos spelende Limburgers steeds een stapje sneller waren dan de Emmenaren. Gevaar voor het doel van de Limburgse sluitpost Arjan Christianen was er dan ook nauwelijks. Alleen op slag van rust ontstond er even paniek toen achtereenvolgens Robbie Haemhouts en Morten Friis een kansje kregen maar het was ook weer net niet.
FC Emmen stond op dat moment sinds de 38e minuut met 1-0 achter door een goal van Dirk Jan Derksen die vrij tot schot kwam na een vrije trap van Mels van Driel. Een vermijdbare treffer maar net op een moment dat de Emmer verdediging in ombouw was. Ronald Breinburg kreeg last van zijn hamstrings en was vervangen door Danny van Dijk, die overigens goed gemotiveerd inviel, waardoor Frank Broers weer naar het centrum moest. Na de pauze keerde ook Robbie Haemhouts niet terug met Edgar Bernhardt als zijn vervanger. Een nieuwe kans dus voor de Duitser die gehaald om zijn onvoorspelbare acties echter te veel op zekerheid speelde.
Na de pauze ging het iets beter met FC Emmen maar een reële scoringskans kwam pas toen de stand reeds naar 2-0 was getild. Opnieuw uit een vrije trap kwam topscorer Florencio Cornelia bij de tweede paal vrij te staan en hij maakte het werk bekwaam af: 2-0. Vijf minuten later verkleinde Morten Friis de achterstad tot 2-1, geen goal van het niveau ‘doelpunt van het jaar’ maar het gaf weer een beetje moed. Met Bas Dost voor Bonevacia ging FC Emmen op de opportunistische toer en deed de Limburgers af en toe wankelen. Tastbaar resultaat leverde het echter niet op en tot overmaat van ramp kreeg Marc Bevaart in de 90e minuut ook nog een rode kaart toen hij de doorgebroken Cornelia niet volgens de regels afstopte. Fortuna mocht hierdoor net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen en invaller Guvenc krulde die langs het muurtje en doelman Villadsen in de hoek: 3-1.
Trainer Gerry Hamstra was er uiteraard niet gelukkig mee. ,,Ik ben zeer teleurgesteld over onze manier van spelen. Vanaf de eerste minuut zijn we niet in de wedstrijd geweest, zonder inspiratie en dreiging. Voetballend hebben we weinig geboden.”
Fortuna Sittard-FC Emmen 3-1. 38. Derksen 1-0, 65. Cornelia 2-0, 70. Friis 2-1, 90. Guvenc 3-1. Scheidsrechter: Widemeijer. Rode kaart: 90. Bevaart (FC Emmen). Gele kaart: Op den Kamp (Fortuna Sittard), Kamps, Danny van Dijk (FC Emmen). Toeschouwers: 1252.
Fortuna Sittard: Christianen; Vanek, Op den Kamps, Grabovac, Geenen, Van Driel, Heinrichs (40. Guvenc), Simone (75. El Hammouchi), Cornelia, Derksen (64. Jacobs), Van den Ouweland.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Van der Kruis, Breinburg (35. Danny van Dijk), Boers, Kamps, Bonevacia (72. Dost), Friis, Stroeve, Haemhouts (46. Bernardt), Sergio van Dijk.


Martijn Kamps heeft handen en voeten nodig.

Robbie Haemhouts neemt een onvrijwillige duik


 

Sergio van Dijk kopt, Bas Dost kijkt toe.

Scheidsrechter Wiedemeijer haalt de rode kaart tevoorschijn voor Marc Bevaart.

Gevolg van de rode kaart: Emrullah Guvenc (13) schiet de 3-1 binnen.(Foto’s FC Emmen Media)