Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt topper FC Eindhoven op bezoek


De tijd gaat snel, steeds sneller lijkt het wel. Met de komst van FC Eindhoven op de maandagavond staat al weer de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/16 op het programma. Dan volgen twee uitwedstrijden tegen respectievelijk MVV Maastricht en VVV-Venlo om te besluiten met de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Daarna komt uiteraard de nacompetitie maar de programmering daarvan staat uiteraard nog niet vast.  


FC Eindhoven is een eigenlijk een Belgische enclave in de Jupiler League. Zo stonden er recentelijk tegen RKC Waalwijk zes Belgen in de basisformatie. In de slotfase werden nog eens twee Belgen ingewisseld zodat de wedstrijd werd beëindigd met acht spelers in het bezit van een Belgisch paspoort. Sebastiaan De Wilde en Fries Deschilder waren er vorig seizoen ook reeds maar dit seizoen haalde FC Eindhoven daar nog een aantal jonge talenten bij. Anil Koc (20 jaar) kwam over van STVV, Darco Van den Buys (20) van Club Brugge en Jari Vandeputte (19)  speelde vorig seizoen bij Roeselaere. Tom Van Imschoot (34) is niet meer de jongste, hij kwam van Oosteinde. De opvallendste nieuwe Belg  is echter Jinty Caenepeel die ook pas 19 jaar is. Hij speelde vorig seizoen zeven wedstrijden voor Cercle Brugge en scoorde een maal in de Belgische hoogste klasse. Bij FC Eindhoven was hij tot nu toe al vijftien keer succesvol hoewel hij in de eerste maanden nog geen basisplaats had.

Vorig seizoen eindigde FC Eindhoven onder trainer Jean Paul de Jong als tweede. Met de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag klikt het blijkbaar ook gezien de huidige derde plaats.  In eigen huis verloren de Eindhovenaren nog maar een keer maar dat was de burenruzie tegen Helmond Sport die met 4-1 verloren ging. In uitwedstrijden wil het nog wel eens mis gaan.

Scheidsrechter is Siemen Mulder, geen onbekende in de JENS Vesting. Hij floot daar dit seizoen FC Emmen-RKC (6-1) en ook de uitwedstrijd tegen FC Volendam (2-0). Wat kaarten betreft is hij de topper onder de arbiters die regelmatig in de Jupiler League de fluit hanteren. Hij staat met gemiddeld 4.6 kaart per wedstrijd bovenaan de ranglijst van gulle kaartengevers.