FC Emmen krijgt te weinig met gelijkspel

Evenals een week eerder vielen er zes doelpunten in een wedstrijd waarbij FC Emmen was betrokken. De verdeling viel deze keer echter ietwat gunstiger uit want na negentig minuten voetbal tegen het Apeldoornse AGOVV stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. Honderd procent tevreden kon de ploeg hiermee echter niet zijn omdat enerzijds drie tegengoals werden toegelaten en anderzijds teveel mogelijkheden onbenut werden gelaten.
FC Emmen begon met veel druk te zetten, het dwong een aantal hoekschoppen af maar kreeg ook snel bijna een draai om de oren. In de zevende minuut brak Dries Mertens door en bood collega spits Ruud ter Heide een niet te missen kans maar het lukte hem desondanks toch de bal naast te werken. Vervolgens creëerde FC Emmen drie kansen op rij. Michael van der Kruis had de mogelijkheid om te scoren na een prima aanval maar zijn schot was te zacht. Na een kwartier kon Robbie Haemhouts na goed werk van Geoffrey Verweij tot schot komen maar doelman Lenting boog het schot in een hoekschop om. Vier minuten later liet Roy Stroeve vanaf achttien meter een knal los maar zag de bal net naast gaan.
Bij FC Emmen maakte Danny van Dijk zijn debuut als linkerverdediger. Over negentig minuten deed hij het behoorlijk maar maakte in de 20e minuut een foutje door Mertens verkeerd te dekken en veroorzaakte vervolgens een strafschop in een poging zich te herstellen. Ruud ter Heide schoot vanaf elf meter raak: 0-1. FC Emmen moest aan een inhaalrace beginnen en die werd door de Deen Morten Friis afgesloten met de gelijkmaker. Het was de afronding van een goed opgezette aanval waarbij de broers Van Dijk en Geoffrey Verweij bij de voorbereiding waren betrokken. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer maar direct na de hervatting ging FC Emmen voort met het scheppen van doelrijpe mogelijkheden. Na dertig seconden speelde Geoffrey Verweij zich keurig vrij maar zijn schot in goede positie was hopeloos. In de 54e minuut had Sergio van Dijk de 2-1 op de schoen maar stuitte op doelman Lenting. De tegenaanval leverde verrassend de 1-2 stand in het voordeel van AGOVV op. Thomas Villadsen keerde in eerste instantie het gevaar maar de rebound van Julius Wille moest hij laten gaan: 1-2.
,,Mentaal toonden we veerkracht”, constateerde FC Emmen trainer Gerry Hamstra, ,,twee keer achter komen en de achterstand toch weer op te halen is goed natuurlijk.” De nieuwe gelijkmaker kwam  op naam van Sergio van Dijk die een voorzet van Robbie Haemhouts snoeihard inkopte: 2-2. Het begon er nog florissanter voor FC Emmen uit te zien toen Geoffrey Verweij in de 76e minuut een strafschop mee kreeg. Hij werd licht getoucheerd door Timothy Cathalina maar scheidsrechter Van der Roest vond dat voldoende om de tweede strafschop van de avond te kunnen geven. Roy Stroeve zette zijn ploeg voor de eerste keer in de huidige competitie op voorsprong: 3-2.
FC Emmen wilde zo graag de eerste thuiswedstrijd winnen maar een ongelukkig moment negen minuten voor tijd haalde een streep door die rekening. een handsbal van Danny van Dijk leverde een vrije schop op. Dat had niet fataal hoeven te zijn maar de door Koen Garretsen genomen werd door Michael van der Kruis van richting veranderd waardoor Villadsen kansloos was.
FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 3-3. 21. Ter Heide (strafschop) 0-1, 31. Friis 1-1, 55. Wille 1-2, 68. Sergio van Dijk 2-2, 77. Stroeve (strafschop) 3-2, 81. Garretsen 3-3. Scheidsrechter: Van der Roest. Gele kaart: Danny van Dijk (FC Emmen), Wille, Cathalina en Risamasu (AGOVV). Toeschouwers: 3218.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Wolters, Van der Kruis, Danny van Dijk; Bonevacia (64. Breinburg), Stroeve, Haemhouts; Friis, Sergio van Dijk (89. Dost), Verweij.
AGOVV Apeldoorn: Lenting; Carrilho, Axwijk (73. N’Toko), Bartelds, Cathalina; Kabeya (80. Bokila), Garretsen, Risamasu, Wille (67. Van Smalen); Ter Heide, Mertens.

Robbie Haemhouts te midden van Sergio van Dijk (links) en Danny van Dijk (rechts).

Geoofrey Verweij gaat buiten om bij Julius Wille.

Morten Friis (geheel links) en Mark Bevaart wachten af wat Mirano Carrilho(5) doet.

Sergio van Dijk worstelt zich langs twee Apeldoorners (Foto’s FC Emmen Media).