Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt Helmond Sport op bezoek


FC Emmen trainer Harry Sinkgraven borduurt wat opstelling betreft voort op het bekerduel tegen AFC ’34 dat met 6-1 werd gewonnen. ,,Je moet je natuurlijk niet blind staren op dat resultaat maar het geeft toch wel een lekker gevoel. Maar Helmond Sport is uiteraard van een heel ander kaliber. Ik heb de ploeg dezelfde avond nog zien spelen tegen FC Omniworld (Helmond Sport won na verlenging met 3-1) en vond het een veel betere ploeg dan FC Omniworld. Met Voskamp, Bruno Andrade en Höcher hebben ze spelers die gemakkelijk scoren. Dan hebben ze ook nog Jeroen en Mark Veldmate er bij gekregen waarvan Jeroen ook al drie maal heeft gescoord.”
Helmond Sport, getraind door Jurgen Streppel, heeft dit seizoen slechts een maal verloren en dat was op de tweede speeldag toen SC Cambuur in Helmond met 4-2 won. In deze wedstrijd kreeg Mark Veldmate een geel/rode kaart. De Brabanders wonnen verder o.a. met 4-1 in uitwedstrijden van zowel Haarlem als Telstar, tegenstanders waarvan FC Emmen zoals bekend fors verloor.
Voor FC Emmen zou het een goede zaak zijn één of meerdere punten te pakken. De week daarop staat opnieuw met de komst van AGOVV Apeldoorn een thuiswedstrijd op het programma. Wellicht dat dan eindelijk een stijgende lijn kan worden ingezet. ,,De schouders er onder en hard werken”, adviseert Harry Sinkgraven dan ook zijn ploeg als remedie tegen de huidige negatieve gang van zaken. Hij kan vrijdagavond niet beschikken over de geschorste Arjen Bergsma en de geblesseerde Joos Valgaeren. De Belg heeft hinder van een kuitblessure.