Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt bezoek van opgeleefd FC Volendam


Toen FC Volendam-FC Emmen op het programma stond was het een duel tussen de nummers twintig en acht. Voor de return in De Oude Meerdijk zijn de verhoudingen behoorlijk gewijzigd. FC Emmen neemt nu de vijfde positie in terwijl de Volendammers de veertiende plaats bezetten. Vooral de opmars van FC Volendam is opmerkelijk omdat het in de eerste maanden van de competitie totaal niet liep.


FC Volendam als hekkensluiter in de Jupiler League past natuurlijk totaal niet in het beeld wat er van deze club bestaat. Toch gebeurde het want in de maanden oktober en november belandde de ploeg van coach Mischa Salden op de twintigste plaats. De nederlagen volgden elkaar op en ook de wedstrijd tegen FC Emmen op 24 november ging verloren. De Emmenaren wonnen met 3-2 maar het was op het nippertje. FC Volendam leek op winst af te stevenen tot in de 83e minuut Jeroen Veldmate de gelijkmaker liet aantekenen. De winnende goal viel twee minuten voor tijd door Michiel Hemmen. Maar merkwaardig genoeg vanaf de nederlaag tegen FC Emmen begon het opeens te lopen. In de volgende negen duels werd slechts een duel verloren, een 7-0 zeperd bij Jong Ajax, en klom FC Volendam naar de veertiende stek. Er heeft een verjonging plaats gevonden en het halen van de play offs is zelfs al weer mogelijk. FC Emmen heeft de laatste vier thuisduels tegen FC Volendam gewonnen. Dat was ook nodig om de thuisbalans wat positiever te maken want voor die reeks van vier overwinningen was in de zes wedstrijden daarvoor niet gewonnen.

FC Emmen knokte zich afgelopen maandag naar een 1-0 zege in Maastricht op MVV. De ploeg kwam er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf met blessures voor Gersom Klok en Cas Peters. Maar het viel allemaal best mee en iedereen lijkt inzetbaar. Tot de selectie behoren sinds deze week ook voor vast de junioren Thijs Dallinga (17) en Kjelt Engbers (18). Eerstgenoemde is een spits die zijn debuut in de hoofdmacht reeds heeft gemaakt. Engbers, die in de Emmer jeugd eerst een veel scorende aanvaller was maar in de oudste jeugd werd omgeschoold tot verdediger, moet zijn debuut nog maken.

Jeugd Fc Emmen seizoen 2017-2018 Emmen Km 10 Foto Boudewijn Benting
Kjelt Engbers

Jeugd Fc Emmen seizoen 2017-2018 Emmen Km 10 Foto Boudewijn Benting

Thijs Dallinga.