Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt bezoek van Haarlem in vorm


De selectie van FC Emmen heeft volgens Paul Krabbe een pittige week achter de rug. ,,We hebben de spelers maandag en dinsdag behoorlijk belast waardoor we de woensdagmorgen training maar hebben geschrapt.” De donderdagmorgensessie duurde echter langer dan gebruikelijk. Krabbe denkt er overigens over om de laatste training voor de wedstrijd van de morgen naar de middag te verschuiven. ,,Dan zitten we korter op de wedstrijd maar een beslissing daarover nemen we pas in de winterstop.”
Goed nieuws is dat twee namen zo langzamerhand van de lijst van langdurige spelers kunnen worden geschrapt: Robbie Haemhouts en Guus de Vries. Het tweetal is deze week weer volop in training gegaan maar het is nog te vroeg om ze op het wedstrijdformulier de vermelden. ,,Ze spelen maandag ook nog niet bij de beloften”, aldus Paul Krabbe. ,,Ze trainen volledig mee en dan bekijken we hoe ze er voor staan.”
De trainer van FC Emmen heeft wel hinder van een paar kortlopende blessures. Mark Bevaart heeft last van een spiertje en maakte de laatste training niet af. Ferdy de Jonge, die kandidaat is om de plek van de geschorste Sieme Zijm in te nemen, blijkt last van een lies te hebben. Vrijdag wordt bekeken of het duo kan spelen.
Voorin lijkt Krabbe vast te houden aan spits Tim Matavz ondanks het matige optreden van de Sloveense spits in de laatste weken. ,,Ik heb een goed gevoel over hem”, meldde Krabbe. ,,Hij kwam op de training gretig over.” Matavz moet overigens de hete adem van Rogier Krohne in de nek voelen die afgelopen maandag drie keer bij de beloften scoorde.
Paul Krabbe is niet van plan om Haarlem vrijdagavond de ruimte te geven. ,,Ze komen hier natuurlijk met de gedachte naar toe van we hoeven de show niet te stelen en als de tijd rijp is slaan wij toe. Ze hebben daarvoor ook gevaarlijke mensen als Wilmer Kousemaker en Marvin Wijks. Wij zullen de zaak goed gesloten moeten houden.”
Haarlem is de laatste drie weken aardig op dreef met overwinningen op Excelsior en FC Zwolle plus een gelijkspel bij Helmond Sport. Daarvoor had het team van trainer Jan Zoutman echter een slechte periode met vijf achtereenvolgende nederlagen, inclusief het bekerduel tegen FC Den Bosch. Topscorer is Wilmer Kousemaker met zes goals. De vorig seizoen van NAC overgekomen speler scoorde in 07/08 slechts één keer in 33 wedstrijden maar heeft nu dus in veertien duels al zes goals op zijn naam staan. Opvallend is dat vijf van die zes treffers in het laatste half uur van de wedstrijd vielen. Nummer twee wat goals betreft is de eveneens van NAC Breda gehaalde Benjamin van den Broek met vier doelpounten die hij echter alle vier in de eerste periode scoorde.