FC Emmen kraakt Jong NAC met 9-3

FC Emmen heeft in de enige oefenwedstrijd in Turkije met de 9-3 winst op Jong NAC een aardige uitslag neergezet. Alom reden tot tevredenheid voor trainer Jan van Dijk zou de eerste conclusie mogen luiden, dat was echter maar deels het geval. De eerste helft betitelde hij namelijk als ‘dramatisch.’ Een stevige preek in de rust werkte echter verhelderend want de magere 3-2 voorsprong na een helft spelen werd daarna vlot naar een 9-3 eindstand uitgebouwd.
Jan van Dijk liet zijn ploeg in de mogelijke basisopstelling voor de aanstaande competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard beginnen. Dus zonder de geschorste Melchior Schoenmakers wiens positie door Bas van den Brink werd ingevuld terwijl Lesmond Prinsen als rechtsback fungeerde. Laatstgenoemde kon in de vierde minuut zijn directe tegenstander Rogier Veenstra niet bijbenen waardoor de linkerspits van de Bredanaren zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kon zetten. Amper twee minuten later trok Niki Leferink na een keurige aanval de stand gelijk maar FC Emmen zat daarmee nog niet lekker in de wedstrijd. Vooral bij balverlies was de afstand tussen de linies dikwijls zo groot dat Jong NAC lang in de wedstrijd kon blijven. Het kwam zelfs op een 2-1 voorsprong toen Christy Janga zijn mannetje liet lopen en doelman Robert van Westerop, die ver voor zijn doel stond, met een boogbal door Cenquiz Topal werd geklopt. Kort daarna had Rogier Veenstra de 3-1 op de schoen toen hij de hele Emmer defensie voor schut zette maar zag zijn schot door Van Westerop gestopt worden. Daarna was het de beurt aan FC Emmen.Via een door Sergio van Dijk benutte strafschop, nadat René Wessels was gevloerd, werd het 2-2 en kort voor rust tekende Van Dijk ook voor de 3-2 na een prima voorzet van Wessels.
Jan van Dijk was ondanks de voorsprong uitermate verbolgen over het vertoonde spel en liet dat luidkeels merken. Zijn uitbarsting hielp want Mourad Mghizrat scoorde vlot de 4-2. Jong NAC kwam vier minuten later door een tweede grove fout van Lesmond Prinsen via Rogier Veenstra op 4-3 maar dat was dan ook het laatste wapenfeit van de jonge Bredanaars. Sergio van Dijk scoorde na een overtreding op Mourad vanaf elf meter de 5-3 en vervolgens zorgden, in volgorde van opkomst, René Wessels, Mourad Mghizrat, René Wessels en Sergio van Dijk voor de 9-3 eindstand.
Voor Arjan Blaauw was het een bijzondere middag want hij maakte na een afwezigheid van dik een jaar zijn rentree. Hij viel in de 56e minuut in voor Niki Leferink, onder applaus van de spelers en de Emmer supportersschare, in en speelde vervolgens de wedstrijd keurig uit.
FC Emmen-Jong NAC (in Belek) 9-3. 4. Veenstra 0-1, 6. Leferink 1-1, 16. Topal 1-2, 22. Van Dijk (strafschop) 2-2, 41. Van Dijk 3-2, 47. Mghizrat 4-2, 51. Veenstra 4-3, 54. Van Dijk (strafschop) 5-3, 55. Wessels 6-3, 69. Mghizrat 7-3, 77. Wessels 8-3, 83. Van Dijk 9-3.
FC Emmen: Van Westerop (46. Reijs); Prinsen (53. Tieltjes), Van den Brink (76. Westerveld), Karreman (76. Wigger); Janga, Veldmate; Wessels, Valeev, Mghizrat; Van Dijk, Leferink (56. Blaauw).

Foto’s: Bennie Wolbers/SPBE