FC Emmen komt zwakke eerste helft niet te boven

Wat FC Emmen in de eerste helft van plan was, werd niet echt duidelijk. De ploeg liet zich volledig op eigen helft vastpinnen en kwam er af en toe een mogelijkheid om uit te breken was de laatste pass doorgaans onzuiver. Bij de Haagse eredivisie laagvlieger ging het allemaal een tikkeltje sneller en accurater waardoor de problemen bij FC Emmen niet konden uitblijven. Na kansen voor Wesley Verhoek (net over) en de Russische proefspeler Dmitry Bulykin (voorlangs) was het na een klein half uur wel raak. De Rus Dmitry Bulykin werkte de bal na een kluts situatie een beetje fortuinlijk langs doelman Harm Zeinstra: 0-1. De 0-2 was een weggevertje met een negatieve hoofdrol voor Michel Poldervaart. De vaak te onrustige middenvelder wilde een vrije trap snel nemen maar zag een tegenstander over het hoofd. De onderschepper was de Slowaakse spits Frantisek Kubik die een vrije loop kreeg en het keurig afrondde: 0-2.
Kort voor die 0-2 had FC Emmen een kansje om iets terug te doen via Ruud ter Heide na aangeven van Poldervaart. Maar omdat de pass niet helemaal zuiver was, kreeg hij het leder niet snel genoeg onder controle waardoor het schot nog kon worden geblokt. In de 34e minuut had Eldrigde Rojer beter af kunnen leggen op Ter Heide maar koos er voor zelf te schieten waardoor het niets opleverde. Kort voor de rust werd het vervolgens 0-3 via Wesley Verhoek. Er aan vooraf ging een hoekschop voor FC Emmen die razendsnel in een tegenstoot werd omgezet.
Na rust keerde bij FC Emmen Hans Denissen niet terug waarvoor Richard Stolte in de ploeg kwam. FC Emmen draaide in het tweede bedrijf aanzienlijk beter, er werd sneller gestoord en er werden kansen afgedwongen. Zo werd een schot van afstand van Michel Poldervaart nog gestopt door doelman Coutinho maar tegen een laag schot van buiten het strafschopgebied van Eldridge Rojer was de Haagse goalie kansloos: 1-3. Direct daarna had het 1-4 kunnen staan na een slordige pass van Tjaronn Chery – niet zijn enige van de avond – die de bal op eigen helft zo maar inleverde doch Harm Zeinstra redde met enige moeite, Acht minuten voor het einde werd een inzet van Rojer door een ADO verdediger met de hand beroerd wat een strafschop tot gevolg had. Ruud ter Heide zette die mogelijkheid om in de 2-3 en FC Emmen begon zo waar aan een gelijkspel te denken. Een kopbal van Sander Fischer uit een hoekschop was er dichtbij maar verdween net over de kruising. ADO Den Haag kreeg in de tweede helft nauwelijks een uitgespeelde kans maar bewaarde die voor de 89e minuut toen Lex Immers de Emmer verdediging aftroefde waardoor het eindresultaat op 2-4 werd bepaald.
FC Emmen – ADO Den Haag 2-4. 26. Bulykin 0-1, 33. Kubik 0-2, 40. Verhoek 0-3, 69. Rojer 1-3, 82. Ter Heide (strafschop) 2-3, 89. Immers 2-4. Scheidsrechter: Bakkelo, Gele kaart: Ter Heide (FC Emmen). Toeschouwers: 1100.
FC Emmen: Zeinstra: Guus de Vries, Zimmerman, Fischer, Leonardo (77. Johnny de Vries), Paridaans (65. Malenovic), Chery, Poldervaart (77. Velda), Rojer, Ter Heide, Denissen (46. Stolte).
ADO Den Haag: Coutinho: Ammi, Derijck, Bosschaart, Supusepa, Buijs (75. Koksal), Van den Bergh (75. Visser), Toornstra, Verhoek, Bulykin (61. Hulst), Kubik (61. Immers).