FC Emmen komt tegen Achilles ’29 niet tot scoren

FC Emmen heeft de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar niet in winst kunnen omzetten. Kansen waren er wel tegen tegenstander Achilles ’29 maar het kansen benutten is nog steeds een verbeterpunt. Het duel in de vrieskou eindigde derhalve in 0-0.

Wat spelersmateriaal betreft was er bij FC Emmen nog geen nieuws onder de zon. Testspeler Cedric Badjeck bleef nog aan de kant zodat de manier van spelen het enige opmerkelijke aan het duel was. FC Emmen trainer Dick Lukkien wijkt namelijk af van de vastgeroeste gedachte dat de meeste doelpunten worden gescoord uit voorzetten vanaf de zijkant maar eerder door het midden. Twee spitsen daarom met Cas Peters en Viktor Maier en Rogier Krohne op de bank.  Het leek een groot succes te worden want het duo Peters/Maier flitste al in de tweede minuut door de Groesbeekse achterhoede waarbij Viktor Maier met een overtreding tot staan werd gebracht wat een strafschop opleverde. Cas Peters liet de kans om zijn ploeg al snel op voorsprong te brengen echter liggen door de strafschop nogal slordig over te schieten.

cl2j9535

Cas Peters faalt oog-in-oog met doelman Robbert te Loeke.

mvvx1240

Dennis Telgenkamp stopt de strafschop van Popalzay.

Bij Achilles ’29 is trainer Eric Meijers aan een renovatieproject bezig. De eerste competitiehelft leverde een riant uitzicht op degradatie naar de tweede divisie op en dat is niet het doel waarna wordt gestreefd. Hij heeft de bezem door de selectie gehaald waarbij o.a. clubicoon Thijs Hendriks sneuvelde en liet een half dozijn testspelers aanrukken uit het grote arsenaal van clubloze spelers. De hardwerkende Groesbeekse formatie kreeg zeven minuten na de strafschop van FC Emmen de kans om de leiding te nemen middels eveneens een strafschop. Doelman Dennis Telgenkamp vergreep zich lichtelijk aan Wim Bokila waarop Omid Popalzay de taak op zich nam om de score te openen. Maar ook hij faalde vanaf de stip. Telgenkamp maakte zijn fout goed door op miraculeuze wijze de trap vanaf elf meter te stoppen.

mvvx1245

Youri Loen (rechts zittend) in duel met Joey Dekkers.

mvvx1340

Cas Peters ziet de bal op de paal belanden.

mvvx1380

A-junior Thom Scheper aan de bal.

mvvx1396

Kai Huisman scoort hier niet, bovendien was het buitenspel (Foto’s: Gerrit Rijkens).

De twee strafschoppen waren zo’n beetje de hoogtepunten in een duel met verder weinig echte doelkansen. Alleen had Cas Peters na 61 minuten spelen moeten scoren. Hij kreeg de bal van een Groesbeekse verdediger op een presenteerblaadje, zoals ongeveer Rogier Krohne in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 overkwam, omspeelde doelman Robbert te Loeke om vervolgens op de paal te schieten. Twintig minuten voor het einde gooide Dick Lukkien zeven wissels in de strijd, kort daarvoor was Nick Bakker al vervangen door Niels Fleuren, zonder dat het spelbeeld wezenlijk veranderde. Kort voor tijd leek Kai Huisman nog een opgelegde kansen te krijgen, maar miste terwijl een seconde eerder voor buitenspel was gevlagd.
Komende maandag speelt FC Emmen de tweede en laatste oefenwedstrijd in de winterstop in de aanloop naar de competitie opening tegen Jong Ajax. SV Meppen komt dan maandag om 18.00 uur op bezoek in de JENS Vesting.

FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Wielink, Siekman, Bakker (63. Fleuren), Olijve (71. Scheper), Bos (71. Bijlsma), Loen (71. Türk), Mannes (71. Krohne), Maier (71. Huisman), Peters (71. Kallon).

Achilles’29: Te Loeke; Stankov (63. Boelens), Raterink (46. Beijer), Malmborg (46. Gustafsson), Elders (46. Hemmink); Badjelan (42. Van Steen), Dekkers; Van Riel, Oulad Omar, Popalzay; Bokila (46. Takyi).