Terug naar overzicht Terug

FC Emmen komt na verlies altijd sterk terug


FC Emmen raakt niet direct van de leg na een nederlaag, dat is een opmerkelijke constatering na bestudering van de resultaten tot dus ver. Immers na een verloren wedstrijd werd de eerstvolgende wedstrijd tot nu toe altijd in een overwinning of een enkele keer (tegen Jong Ajax) in een gelijkspel afgesloten. Ga maar na: op de 3-0 uitnederlaag tegen FC Eindhoven volgde een 5-0 thuiszege op Jong PSV. De 4-0 nederlaag uit bij NEC werd gevolgd dor een serie van vier ongeslagen duels met negen punten. Van de bekernederlaag tegen Heracles Almelo werd Fortuna Sittard nog in dezelfde week het slachtoffer dat met 8-1 werd afgedroogd. En de thuisnederlaag tegen Roda JC werd gevolgd door een reeks van drie ongeslagen duels met zeven punten.


Uit de statistieken kan dus worden afgeleid dat FC Emmen altijd sterk terug komt. Het getuigt van een uitstekende mentaliteit en dat komt aanstaande vrijdag goed van pas als FC Volendam op bezoek komt. Het verlies bij Sparta heeft even nagedreund maar tegen FC Volendam moeten de batterijen weer volledig zijn opgeladen vooral ook omdat het een geduchte tegenstander is. Het vorige seizoen viel dat overigens nogal mee.  Aan het IJsselmeer boekte FC Emmen een sensationele 5-1 overwinning geboekt en aan de Meerdijk was het met 4-1 ook te sterk. In vergelijking met toen heeft FC Emmen stappen gemaakt maar dat geldt ook voor FC Volendam dat vorig seizoen als negende eindigde maar nu een plaats boven FC Emmen staat. Daarnaast doen de Volendammers het vooral in uitwedstrijden prima want van de in totaal 32 punten werden er liefst 19 buitenshuis gepakt.  

Is FC Emmen de schotvaardigste ploeg in de Jupiler League, FC Volendam volgt als goede tweede. Hoewel het in de maand augustus topscorer Robert Mühren moest afstaan aan AZ zijn er weer nieuwe doelpuntenmakers opgestaan. Zo bijvoorbeeld Henk Veerman die vorig seizoen slechts zes maal scoorde maar nu reeds elf keer het net heeft gevonden. En opmerkelijk is ook het optreden van Kevin Brands die net voor de deadline werd gehuurd van  Willem ll. In zijn eerste negen wedstrijden voor FC Volendam scoorde hij een goal per wedstrijd. De laatste drie duels is aan zijn geweldige reeks echter een einde gekomen.

De laatste weken is FC Volendam wat minder gaan draaien. Doelman Theo Zwarthoed werd in de laatste vier wedstrijden negen maal gepasseerd, daarvoor slechts tien keer in acht wedstrijden. Wel werd Achilles ’29 in Groesbeek deskundig afgedroogd waarbij FC Volendam na 23 minuten spelen op een 4-0 voorsprong stond en zondag werd thuis van Telstar gewonnen.