FC Emmen klopt taai SC Erica met 6-0

SC Erica was van een ander kaliber dan Bargeres een week eerder en dat kreeg FC Emmen te bespeuren. Bij rust stond het nog slechts 0-1 en het duurde tot de zeventigste minuut voordat de doelpuntenmachine op gang kwam en uiteindelijk op 0-6 bleef steken.
FC Emmen opende in de zevende minuut de score door toedoen van Mourad Mghizrat uit een voorzet van Geoffrey Verweij. Het leek een voorbode van een schuttersfestival maar de schutters lieten het bij de Emmenaren afweten. Er kwamen wel goede kansen, zo was Roy Stroeve met een mooie lob dichtbij een goal en Sergio van Dijk raakte de buitenkant van de staander. SC Erica kreeg in de eerste helft geen enkele scoringskans.
De tweede helft werd in de eerste twintig minuten ontsierd door het irritante wisselen aan de kant van SC Erica. Om de paar minuten werd er een speler vervangen waardoor het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Pas in de laatste twintig minuten liep FC Emmen vervolgens naar de noodzakelijke ruime overwinning: 0-6.
In de tweede helft stond bij FC Emmen de Duitse proefspeler Georg Geers als rechterverdediger opgesteld. De 20-jarige, die niet direct voor de eerste selectie is bestemd,  komt van de Verbandsliga club SuS Stadtlohn na daarvoor bij Wattenscheidt ’09 en de jeugd van Schalke ’04 te hebben gespeeld. Hij viel bepaald niet uit de toon.
SC Erica – FC Emmen 0-6 (0-1). 7. Mghizrat 0-1, 70. Van Dijk 0-2, 80. Visker (eigen doel), 82. Stroeve 0-4, 85. Veldmate 0-5, 87. Verweij 0-6.
FC Emmen: Zegers (46. Van Westerop); Bevaart (78. Demeijer), Breinburg, Karreman (46. Geers); Hoogstrate (46. Wolters), Tevreden (78. Huizinga): Verweij, Stroeve (82. Kamps), Mghizrat (46. Leferink);