FC Emmen klopt Jong FC Groningen in oefenduel

FC Emmen maakte van de gelegenheid gebruik om een speler te testen. Gradus Hempenius, speler van topklasser Achilles ’29 uit Groesbeek speelde negentig minuten en maakte een goede indruk. De 26-jarige Tukker, hij bracht zijn jeugd voor een groot deel door bij SC Enschede, stond links op het middenveld. Hempenius heeft voor het volgende seizoen al aangekondigd voor Excelsior ’31 te gaan spelen. Een contract bij een betaalde club kan daarin natuurlijk verandering brengen.
De wedstrijd begon goed voor FC Emmen want al in de derde minuut profiteerde Radovan Mitrovic van een keepersfout. Het was de enige treffer in de eerste 45 minuten waarin de Emmenaren weinig kansen weg gaven. Na de wisseling van speelhelften leek FC Emmen de wedstrijd uit handen te geven. De Groningers kregen de ruimte en achtereenvolgens Kevin Bossman en Wouter Vente zorgden voor een 2-1 stand. FC Emmen had daarna ook op een 3-1 achterstand kunnen komen ware het niet dat een Groninger aanvaller de staander toucheerde. FC Emmen trok in de slotfase vervolgens de winst naar zich toe. Bart de Groot scoorde acht minuten voor tijd na een mooie actie de gelijkmaker en in de slotminuut tekende Tjaronn Chery na een dieptepass van de goed spelende Leonardo voor de 2-3. Randy Wolters kreeg zelfs nog een mogelijkheid op 2-4 maar liet die onbenut.
Jong FC Groningen-FC Emmen 2-3. 3. Mitrovic 0-1, 50. Bossman 1-1, 55. Vente 2-1, 82. De Groot 2-2, 90. Chery 2-3.
Jong FC Groningen: Bakker; Kunst (46. Vente), Van Dijk, Werkman, Wagenaar, Femi (46. Diemers), Van Hezel, Keurntjes, Andersson (46. Post), Rijsdijk, Bossman.
FC Emmen: Bangma; Leonardo, Fischer, Zimmerman (46. De Groot), Stolte, Velda (65. Görtz), Poldervaart (46. Shayesteh), Hempenius, Wolters, Mitrovic, Ter Heide (46. Chery).