FC Emmen klopt dapper CEC

FC Emmen startte in de eerste helft tegen CEC met een opstelling die veel weg had van een basisopstelling. Alleen Roy Stroeve ontbrak nog terwijl Morten Friis zich pas maandag bij de selectie voegt. Daar stond tegenover dat Thomas Villadsen zijn debuut voor de Emmenaren maakte. De ploeg leek vlot over de kersverse tweedeklasser CEC heen te lopen toen Edgar Bernhard al na een minuut een voorzet vanaf links langs doelman Johan Sikkes kopte. Maar omdat de echte scherpte voor de goal nog ontbreekt wilde de score maar moeizaam oplopen. Bij rust stond het 0-3 en de ’tweede keus’ voegde daar nogeens drie na de pauze aan toe doch moest ook een tegengoal van de goed spelende Compascumers toestaan.
Na de goal van Edgar Bernhardt, die weer opviel met zijn individuele acties, duurde het ruim een half uur voordat de tweede goal viel. Tien minuten voor de rust werd Bernhardt in het strafschopgebied ten val gebracht en Robbie Haemhouts scoorde van de witte stip. Op slag van rust verhoogde Sergio van Dijk met een fraai schot van grote afstand tot 0-3. Na de thee bleef alleen Robbie Haemhouts staan en kwamen er tien anderen in het veld. De eerste goal viel evenals in het eerste bedrijf weer razend snel toen Laurens Huizenga in de 46e minuut scoorde: 1-4. FC Emmen creëerde uiteraard diverse mogelijkheden om de score te verhogen maar moest eerst nog een tegengoal, de eerste in de voorbereiding toestaan, toen Ruud de Groot namens CEC een foutje afstrafte: 1-4. Bas Dost en Ronald Breinburg maakten er in het laatste kwartier nog 1-5 en 1-6 van. Daar tussendoor raakten Marcel Pannekoek en Laurens Huizenga nog de paal.
CEC-FC Emmen 1-6. 1. Bernhardt 0-1, 35. Haemhouts (strafschop) 0-2, 45. Van Dijk 0-3, 46. Huizenga 0-4, 65. De Groot 1-4, 74. Dost 1-5, 87. Breinburg 1-6. Scheidsrechter: Ten Horn. Toeschouwers: 600.
FC Emmen, eerste helft: Villadsen; Bevaart, Wolters, Van der Kruis, De Vries; Bonevacia, Demeijer, Haemhouts; Bernard, Van Dijk, Verweij.
FC Emmen, tweede helft: Ebeltjes; Görtz, Breinburg, De Roo, Geers; Schepers, Huizenga, Haemhouts; Kamps, Dost, Pannekoek.

Het eerste optreden van Thomas Villadsen.