Terug naar overzicht Terug

FC Emmen klaar voor de start


 FC Emmen begint aan het nieuwe seizoen met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op voorhand niet de gemakkelijkste tegenstander weet trainer Gerry Hamstra. ,,Het is een goede ploeg met ambities. De moeilijkheidsgraad ligt voor ons hoog, we zullen voluit aan de bak moeten.” Vrijdagavond kan dus ook de vraag worden beantwoord waar beide ploegen staan na weken van intensieve voorbereiding. Wat FC Emmen betreft heeft Hamstra een goed gevoel. ,,Op zich win je daar geen wedstrijden mee maar het is natuurlijk wel belangrijk.”
De selectie van FC Emmen telt momenteel weinig uitvallers. Uiteraard is Guus de Vries niet van de partij terwijl Niki Leferink nog aan het terug komen is. Daarnaast is Martin de Roo geschorst: een schorsing nog van vorig seizoen uit de A-jeugd. Het enige vraagteken was vooraf hoe de bezetting voor de positie van vleugelverdediger er zou uit zien. Gerry Hamstra heeft gekozen voor Robin Demeijer op rechts en Mark Bevaart op links waardoor Ronald Breinburg naar de reservebank is verwezen.
Statistisch gezien heeft FC Emmen door de jaren heen dikwijls goede resultaten in de Adelaarshorst behaald. Het speelde daar zestien keer, het verloor acht keer maar won er zeven plus een duel eindigde in een gelijkspel.
Go Ahead Eagles heeft zich vooral in aanvallend opzicht behoorlijk versterkt met de komst van o.a Rik Platvoet, Achmed Ahahaoui en Orlando Smeekes. In de verdediging heeft de ploeg van trainer Mike Snoei momenteel wat problemen omdat het centrale duo Schoenmakers/Parnela niet beschikbaar is. Hij zal nu vermoedelijk met Alper Göbel en Luuk te Boekhorst van start gaan.
Opstelling FC Emmen: Villadsen; Demeijer, Van der Kruis, Wolters, Bevaart; Bonevacia, Stroeve, Haemhouts; Verweij, Van Dijk, Friis.


  
Thomas Villadsen krijgt instructies van Gerard de Vries en Gerry Hamstra.


Michael van der Kruis maakt zijn debuut voor FC Emmen.

Robin Demeijer (rechts) en Mark Bevaart (midden) vormen het backstel.

Morten Friis voegt wat Danish Dynamite aan de ploeg toe.

Guus de Vries woonde de laatste training bij (FC Emmen Media)